Örebro Syrianskas försäsong går vidare med årets andra träningsmatch under lördagen, denna gång i ett lokalderby mot ÖSK Fotboll. Matchen sparkar igång klockan 13.00 på Behrn Arena, med livesändning på NA och Sportexpressen play. 

Försäsongen sattes igång på allvar för en knapp vecka sedan när man mötte divison 2-laget IK Sleipner. Nu hoppar vi upp några divisioner när vi möter Superettan-laget ÖSK Fotboll. Inför matchen mot ÖSK Fotboll fortsätter man att bygga vidare på det positiva från förra veckans match och veckans träning. De flesta spelarna är tillgängliga till matchen. Det kommer blir spännande att se hur tränarstaben kommer ställa upp laget, i en match med ett annorlunda upplägg. Den kommer spelas i tre halvlekar a 40 min. 

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
-En härlig utmaning för oss att få möjlighet att möta Superettan motstånd. Det blir förstås svårt att värdera våra möjligheter, samtidigt förstår vi att vi kommer bli prövade i vårt försvarsspel och det kommer krävas god kvalitet i vårt anfallsspel för att vi ska skapa målchanser. Inledningen av veckan har vi haft en handfull spelare på sjuklistan. Vi hoppas och tror att de flesta är tillbaka och redo att delta under lördagen. Vi kommer även låta några av våra provspelare få speltid för att ge dem en ärlig chans att visa hur gärna de vill spela i Örebro Syrianska 2023.

Helgens motståndare ÖSK Fotboll coachas av Christian Järdler. Järlder tog över som huvudtränare i fjol då Axel Kjäll avgick från sin post. ÖSK Fotboll hade som målsättning att ta steget tillbaka till Allsvenskan i fjol då man åkte ur 2021, men efter en tuff inledning av säsongen med tränarbyten så lyckades man precis hålla sig kvar i Superettan under fjolåret med sin tiondeplats.

Inför säsongen har man tappat viktiga kuggar som Jiloan Hamad, Daniel Gustavsson och Ahmed Yasin. Man har tagit in en del nytt med flera intressanta namn. ÖSK har plockat hem Adam Bark från Motala AIF, Daniel Hultqvist från norska Kvik Halden FK och nu senaste den rutinerade Sebastian Crona från Jönköping Södra. Man har även förlängt med viktiga kuggar, som Daniel Björnquists och David Seger som även spelade i klubben under 2023. Mötet mot Syrianska blir ÖSK första försäsongsmatch för i år.

⚽️ÖSK Fotboll ? Örebro Syrianska IF
? 28 Januari, 13.00 – ?? Träningsmatch
? NA/Mittmedia – SportExpressen play
?️ Behrn Arena

Loading

Mattias Kurt
januari 27, 2023