Under lördagseftermiddagen besökte Örebro Syrianska Behrn Arena för en derbykantad träningsmatch mot ÖSK Fotboll. I förhand hade man bestämt att dagens match skulle spelas i 3 x 40 minuter. Efter två mållösa halvlekar tog ÖSK ledningen. Syrianska försökte trycka på framåt men istället för kvittering blev det 2-0 för ÖSK, vilket också blev slutresultatet.

Det var Syrianska som öppnade bäst och starkast och hade också ett antal målchanser, bland annat Josef Ibrahim som hade klart den bästa målchansen att ge Syrianska ledningen på, men ÖSK försvaret lyckas rädda bollen på mållinjen. Fler chanser skulle uppstå då provspelaren Mohamed Youla skulle få ett friläge för att ge ÖSIF ledningen på. Bortsett från de chanserna var det en ganska händelsefattig i den första av tre halvlekar.

Det skulle dröja till match minut 81 innan målnollan skulle spräckas för ÖSK. Genom en hörna kunde Jake Larsson trycka in bollen i den bortre stolpen vilket innebar 1-0 i ÖSKs favör. I den tredje halvleken kunde Charlie Swartling fastställa slutresultatet 2–0 för ÖSK. Örebro Syrianska spelar nästa träningsmatch borta mot Motala AIF på lördagen, den 4 februari.

⚽️ÖSK Fotboll ? Örebro Syrianska IF 2-0 (0-0) (0-0)

? 28 Januari, 13.00 – ?? Träningsmatch

? NA/Mittmedia – SportExpressen play

?️ Behrn Arena

Loading

Mattias Kurt
januari 29, 2023