Örebro Syrianska är överens med den 24-årige målvakten Simon Svensson om ett kontrakt som sträcker sig fram till 2024. Simon kommer närmast från två säsonger i division 3-klubben Västerås IK, men är fostrad i Skiljebo och tillhörde 2017 Västerås SK.

-Inför 2023 så har vi eftersökt en målvaktskollega till Kevin Dyplin; en målvakt som kan ta upp kampen om förstaposten och stimulera sig själv och sin målvaktskollega till utveckling. Simon kommer från Västerås och har under sitt provspel imponerat på ledarteamet. Han är en skolad målvakt med ett bra rörelsemönster. En lugn och stabil lirare som är duktig i spelet med fötterna och inte minst på att kommunicera med sina medspelare. Simon har redan nu hittat en bra plats i omklädningsrummet och kommer bli en social tillgång för laget under året, säger tränarstaben. Det ska bli spännande att följa Simon och Kevins utveckling tillsammans med vår duktige målvaktstränare Mattias Granath. Vi är mycket nöjda att vi kan välkomna Simon Svensson in i familjen Örebro Syrianska.

– Det känns otroligt kul att vara här. Jag är en målvakt som gillar spela med fötterna 1v1 och är även reflexsnabb. Jag valde Örebro Syrianska för att det känns som en klubb jag kommer utvecklas i och helt rätt steg i min karriär. Syrianskas spelstil passar mig perfekt och jag känner att det är en grymt bra grupp där alla drar åt samma håll, säger Simon

Varmt välkommen Simon!

Loading

Mattias Kurt
januari 25, 2023