I torsdags samlades tränare för samtliga lag från Ettan, både södra och norra, för den årliga upptaktsträffen. Detta skedde i Solna och vår assisterande tränare Kenneth Blomberg närvarade på plats. 

Eventet sändes live på Sportexpressen play och man kan även se det i efterhand, så logga in och hör vad alla lag har att säga om säga själva inför säsongen. 

Vår assisterande tränare Kenneth Blomberg närvarade på upptaktsträffen och vi har frågat honom vad han tänkte om det…

-Jätteroligt att få tid och höra hur andra tränare, ledare och sportchefer resonerar kring sin förening och framtiden. Förmiddagen handlade om ekonomisk hållbarhet i klubbar. Det finns en del matnyttigt att jobba vidare med för oss i Örebro Syrianska. Samtidigt så kan vi se att vi är på rätt väg inom flera områden. Viktigt att vi systematiskt fortsätter och bygger en hållbar organisation (senior och ungdom), där vi kan utveckla spelet och spelare på ett bra vis. Noggrannhet, långsiktighet och tålamod kommer vara viktiga parametrar för att skapa hållbarhet i det vi gör. Vi har mycket kvar att göra men vi är på god väg mot något riktigt bra.

Vad stack ut under träffen ?

FC Stockholm sticker ut, en nykomling med en tydlig målsättning. Det är en klubb som har uttalat att de ska till Allsvenskan och de är övertygande i sitt sätt att prata om sin målsättning. De flesta andra klubbar arbetar långsiktigt och med hållbarhet i fokus. Det ska bli spännande att följa deras närmaste säsonger. Jag tror att de redan i år kommer vara ett lag som kommer bli svåra att ha och göra med.

Vad tar du med dig från upptaktsträffen? 

Förutsättningarna för klubbarna i de två Ettan-serierna är fantastiskt olika. Allt från ekonomin, resorna, spelartrupper, organisation runt laget, arenor och träningstider. Vi ligger en bra bit efter i dem flesta av dessa områden. Vi behöver hittat ett sätt att växa inom samtliga områden dem närmaste 2-3 åren för att på allvar kunna etablera oss som ett lag i toppen av tabellen. På den positiva sidan så  innebär det även att vi utifrån våra förutsättningar hittills har levererat fantastiska resultat. 

Svenska Spels har satt odds på vinnarna av Ettan Norra 2022. Som ni kan se nedan så är vår premiärmotståndare Sandviken favoriter tillsammans med Vasalund och Karlstad. Örebro Syrianska är tippade på plats 13 utifrån oddsen och det är precis ovanför nedflyttningsstrecket. Vi ska för tredje året i rad visa att deras oddssättning är helt felaktig när det kommer till oss.

Tihe Suryoye! ❤️? 

Sandviken IF 3
Vasalunds IF 4
IF Karlstad Fotboll 5
Gefle IF 10
Umeå FC 11
Sollentuna FK 12
IF Sylvia 28
FC Stockholm 42
IFK Haninge 42
Piteå IF 75
Täby FK 75
Örebro Syrianska IF 80
BK Forward 100
Motala AIF 100
Team TG 120

Loading

Örebro Syrianska IF
mars 26, 2022