160 mil i buss kan vara riktigt jobbigt och ibland helt ok eller riktigt gött. Örebro Syrianska IF tog sig an topplaget Umeå FC på bortaplan under söndagen. Stärkta av ett 0-0 resultat på hemmaplan mot BP helgen gjorde att stämningen i laget var bra och det lite stukade självförtroende hade fått syre igen. En bra matchförberedande träning på Nolia Arena under lördagskvällen gjorde att vi kunde krypa ner i sängen med ett lugn i kroppen.

Umeå startar matchen bättre än oss. Vi är alldeles för långsamma i vår speluppbyggnad och vår spelbarhet är för låg. Vilket gör att vi har svårt att spela oss fram på det vis vi vill. Vilket leder till att vi tappar en del boll i situationer där vi behöver behålla den. Vi hamnar en hel del i lågt försvarsspel vilket vi är riktigt bra på. 1-0 till hemmalaget kommer i 14:e minuten. Ett kombinationsspel strax utanför straffområdet och ett välplacerat skott senare så är första målet på tavlan. Vi tycker att vi hade kunnat skyddat oss bättre vid det tillfället även om målet är logiskt utifrån matchbilden. Det som ändå är tydligt är att vi de tillfällen vi lyckas få våra offensiva spelare rättvända mot Umeås backlinje så kan vi skapa målchanser. I matchminut 19 kommer kvitteringen. En fastsituation, en hörna från Petrus fot som passerar första stolpen och målvakten. Planenligt dyker Viktor upp på bortrestolpen och stöter in kvitteringen. Riktig kul att vi visar skärpa på hörnorna igen. Vi har haft en period där vi brustit i våra server vilket inte har gett oss tillräckligt bra möjligheter vid just fastasituationer.

Halvleken löper på med Umeå som bollförare och vi som har fortsatta bekymmer i speluppbyggnad men vi känns som tidigare nämnt farliga när vi hamnar rättvända och har djupledshot. Vi är riktigt nära att ta ledningen när Mirza brytpassar framtill Kerfala som sätter upp Dino för ”öppet” mål. Dino avslutar men ett uppoffrande spel från Umeåförsvararen hindrar bollen från att korsa mållinjen. Ett till mål skulle falla innan 45 min var gångna, dessvärre kommer et från det blåtröjade laget. I spelet i eget straffområde blir vi för otydliga i det vi ska göra och Umeå bryter en passning från Jagge, vilket leder till en situation där Umeå kan sätta dit 2-1.

När vi kommer in i omklädningsrummet så är vi missnöjda med vår insats samtidigt stärkta av att vi trots en ganska svag halvlek så är vi med i matchen och vi känner att vi kan skada Umeå om vi får  till vårt anfallsspel.

Under andra halvlek så jämnar spelet ut sig. Vi blir bättre i vår speluppbyggnad och riktigt bra i vårt försvarsspel. Umeå skapar inte en målchans under andra halvlek, riktigt imponeranade av oss.

I 78:e minuten tilldöms vi en frispark strax utanför straffområdet. Dino Slacinovic stäler sig vid bollen, trots att muren står alldeles för nära så lyckas han curla bollen över muren, över huvudet på en droppande försvarare och ribba in. En av de snyggaste frisparkarna för säsongen hade exikveras och 2-2 på tavlan. Ett mål som gav energi till liranrna som åkt buss under stora delar av lördagen. Riktigt kul och sr effekten av samtliga byten denna eftermiddag. Vi ledare kan inte säga det tillräckligt ofta och kanske inte tillräckligt tydligt hur viktigt det är att varje seplare är lika vikitga. Att vi kan släppa in fyra spelare på planen som förändrar matchbilden och tar viktiga roller mot ett så bra lag som Umeå, det är imponerande och säger en del om lagets förståelse för avd som krävs för att vinna fotbollsmatcher !! I matchminut 90 kommer avgörandet, Sermed chippar billen förbi sin ganla Karlslsunds kollega Ibbe Habib och sätter Sebbe i läge, en magisk första touch och ett avslut signerat en målskytt sättre 3-2 till Örebro Syriasnak på tavlan..

Glädjen är enorm i laget, varje spelare och ledare firar det som skulle bli en stark 3-2 seger på bortpplan mot ett topplag med Superetta ambitioner..

Särkilt kul att det var Sebbe som fick avgöra med tanke på bristande speltid men att han vecka ut och vecka in målmedvetet jobbat vidare. Vill även passa på och glädjas åt Dinos första div 1 mål men inte minst så fick vi chansen och se en frisparksskytt leverera en frispark på högsta nivå. Utöver det så hyllar vi laget och lagets enorma kraft att jobba för varandra. När vi lyckas sätta vårt anfallsspel lite bättre ihop med ett bra frösvarsspel och ett gäng lirare som är beredda att ta jobbet för varandra i 95 min vecka ut och vecka in så kommer vi kiunna hota vilket lag som helst i den här serien..

På söndag kommer Piteå IF på besök till Mellringe IP. Kan vi göra tre starka matcher på raken ? Kan vi följa upp en bra presation med en till. Det som slapar topplag är förmågan att inte bry sig om vem som står på andra sidan utan att hela tiden fokusera på sin egen insats och vad varje spelare kan göra för att lagets prestation ska bli så bra som möjligt. Det kommer verkligen bli intressant och följa Örebro Syriansak IF under hösten och inte minst 2022, 2023 osv.. Vamos ÖSIF !!”