Dagen då anfallsspelet lossnade men korken på flaskan blev kvar…

Örebro Syrianska har under hösten jobbat hårt med att sätta sitt anfallsspel tillsammans med sitt starka försvarsspel för att på så vis stärka helheten i sitt spel. Matchen mot Piteå skulle bli en av årets om inte årets bästa prestationer som helhet. Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match mot ett bra Piteå, ett Piteå som inte minst på sin hemmaplan är kapabla att ta poäng mot samtliga lag. Hemmalaget i sina klassiska röd/gul randiga tröjor tog kommandot i matchen från start. Vi ligger bra i försvarsspel, är bra i återerövringsspelet, som vanligt. Det som sticker ut i denna match är hur vi kontrollerar och styr matchen med ett bollinnehav.  Inledningsvis av matchen spelas i lite för lågt bolltempo och för många passningar som går i sidled eller bakåt. Efter hand blir vi modigare och spelar bollen oftare framåt och vi kan etablera spel högre upp i banan. Viktigt att vi följer med upp i banan och är i spelet aggressiva med vår backlinje när vi förlorar bollen. Idag var vi fantastiska i detta spelet. När Piteå erövrar bollen och försöker nå sina forwards så är vi riktigt modiga och kliver fram och vinner mycket boll. Den aggressiviteten leder till att vi kan starta upp anfall efter anfall och Piteå får inte vila överhuvudtaget. Kul och se att vi anfaller med fler spelare och i flera korridor i spelet. Det leder till att det blir svårare för motståndaren att försvara sig. Spelövertag under första delen av matchen är tydligt till vår fördel. Vi skapar en del chanser men inte iden utsträckningen som spelövertag kan leda till. I halvlek är det ,det vi pratar om – hur kan vi gå mer på genombrott och vilka kombinationer ska vi använda. 

Andra halvlek löper på med ett fortsatt övertag för oss men vi utgör ett större hot än under första 45 min. Vi kommer med attacker i central korridor, vi spelar oss fram via kanterna och  hittar in bollar till forwards. Vi ser bra ut på fastasituationer. Allting talar för att med tiden så kommer målen att komma. Ledarteamet njuter av spelet och längtar efter att målet ska komma. Petrus. Vi har 15-4 i målchanser. Så många målchanser har vi inte skapat tidigare mot lag på den här nivån. Nu handlar ju fotboll om att göra just mål. Denna söndags eftermiddag var en sån där dag när det inte riktigt ville sig i det allra sista momentet. Läge efter läge skapas men boll vill helt enkelt inte in. Ju längre matchen lider desto mer ivriga blir vi att kliva fram för att avgöra. Då händer det som inte får eller ska hända. I minut 88.a får Piteå en omställning som leder till en 3-2 situation som dem utnyttjar på bästa vis. Deras stora målskytt får och tar chansen och 0-1 är på tavlan. Ett resultat som dessvärre skulle stå sig hela vägen in. 

Känslomässigt total ridå, att prestera på en så pass hög nivå och uppleva att man inte får med sig någonting är riktigt besvärligt. Som vi alla vet så handlar fotboll om att vinna fotbollsmatcher och denna gång är Piteå IF som får sätta sig i bussen och rulla mot Piteå med tre poäng i bagaget. 

Det som ändå är viktigt att belysa är att vi nu har kommit så pass långt med vårt sätt att spela fotboll på att vi har en potential att utmana alla lag i serien med ett starkt och tydligt försvarsspel i kombination med ett bra och svårläst anfallsspel. När vi kommer till den punkten att vi skapar så här många lägen och på så många olika vis mot ett så pass bra lag som Piteå så är det tydligt att vi har lagt en grund som pekar på att det kommer komma mer framöver.  Att skapa målchanser är första steget, nästa steg är att sätta ditt våra lägen. När vi gör det så kommer känslan av att korken på flaskan är borta och det kommer komma lite mer än vad vi förväntat oss, likt ur den gamla modellen av  Heinz ketchupflaskor, den av glas om ni minns…  Längtan till lördagens bortamatch i Gävle är stor, vi vill åka med bussen med vår härliga busschaufför, käka vår  sallad och kliva ut på arenan och ta vår prestation ett steg till, lägga finishen på vårt anfallsspel genom att sätta dit våra chanser.  Om vi ska lyckas med detta så måste varje spelare fortsätta att lägga ner sin själ i fotbollen varje träning, varje match och inte lämna någonting åt slumpen. Vi har någonting riktigt bra på gång och nu ser vi till att göra klart vårt bygge. 

Tråkigt med matchen i söndags utöver förlusten var att Sebbe drabbades av en allvarlig knäskada. Skadan kommer med stor sannolikhet göra att denna säsong är över för honom. Vi håller tummarna för en bra rehab och hoppas han kommer tillbaka ännu starkare framöver. ’

13:00 på lördag står vi där igen med våra randiga tröjor redo att ta oss an Gefle IF på bortaplan. 

Vamos Örebro Syrianska IF

Loading

Örebro Syrianska IF
september 22, 2021