Efter en jobbig förlust hemma mot Piteå trots en bra prestation (kanske säsongens bästa) och ett antal missat målchanser så rullade Syrianska bussen in i Gästrikland och till Gävle. Gefle IF stod för motståndet, ett lag med en vårsäsong som inte motsvarat förväntningarna. Däremot har laget vaknat till och inlett hösten riktigt starkt men bl.a vinst mot BP med 1-0. Vi vet att vi har och göra med ett välspelande lag med några av seriens starkaste spelare i truppen. Gefle har en högsta nivå för den absoluta toppen.

Känslan i vår grupp just nu är god och formen är gryende. Vi ser i matcher och träning att mönstren i vårt anfallsspel blir tydligare och tydligare. 

Under första 45 min visar Örebro Syrianska upp sin enorma styrka att jobba med machplanen. Vi står bra i positioner, Gefle har stora bekymmer att ta sig in mellan oss. Vi ser väldigt intressanta ut i vårt omställningsspel där Petrus har en central roll tillsammans med att vi är aggressiva i vårt försvarsspel. Kan vi bli lite bättre med vår första passning vid omställningslägen så kommer vi skapa än mer chanser. 1-0 till ÖSIF kommer efter ett mönsteranfall som börjar från Jagge. Vi spelar oss genom motståndaren som vi snackat om innan matchen. Petrus sätter upp Nadde och Nadde servar in bollen i straffområdet. Kerfala får träff på bollen och gör sitt första div 1 mål för de randiga från Närke.  Som sagt ett anfall som synliggör vår kapacitet i spelet på ett bra vis. Upplevelsen från sidan är att Vi har väldigt bra koll på läget under första delen av matchen och att vi hittar vägar för att skada Gefle på ett bra vis. 2-0 kommer från en omställning, Laurie kliver fram och vinner bollen centralt, väljer en enkel och bra passning efter brytningen. Eliyo slår en riktigt vass passning som sätter Petrus i läge, Petrus mottagning och avslut tillhör den högre skolan och bör ses i verkligheten… Vilket mål !!

Vi kliver in halvlek med en 2-0 ledning på bortaplan mot Gefle IF och det känn riktigt bra, vilken boost för vårt självförtroende. I halvlek pratar vi om att vi behöver hålla vår högre positionering och inte bli för låga. Gefle är starka i boxen och vi vill inte ha de där för ofta eller att de för serva opressade. 

Andra halvlek blir vi dessvärre alldeles för låga och Gefle styr matchen under de sista 45 minuterna. När vi inte lyckas kontrollera vårt motstånd med vårt försvarsspel så återstår hjärta och passion med andra ord ett väldigt uppoffrande försvarsspel. 

Gefle har två bollar i stolpen och Jagge tvingas göra ett par riktigt viktiga räddningar.  Reduceringen kommer i slutet av matchen. Det säger en del om andra halvlek när det krävs ett självmål för att Gefle ska få målmässig kontakt. De få minuter som är kvar så gör Gefle allt de kan för att nå en kvittering och vi gör detsamma för att få plocka hem alla tre poängen till Mellringe IP. När domaren blåser av matchen så är det med en lättnades suck som vi kan fira ytterligare en seger och en meriterande sådan mot ett riktigt bra Gefle. 

Riktig kul och skönt att Petrus och Kerfala får göra mål men även att vi återigen gör byten som får bra effekt. Våra inhoppare kommer in och gör skillnad, man är beredd att ta jobbet hela vägen. Att samtliga spela kan lägga all sin energi på att laget ska vinna fotbolls matcher är en av de allra viktigaste ingredienserna för framgång.  Det tycker vi ledare är fantastiskt med den här gruppen.

Söndag denna vecka så är det återigen dags för bortamatch. Denna gång åker vi till Uppsala och tar oss an Dalkurd. En av årets höjdpunkter och med släppta restriktioner kan man tänka att det blir publikfest på Studenternas IP på söndag mellan 13:00-15:00. Det kommer åtminstone gå en supporterbuss från Örebro sedan får vi se hur många supportrar som ansluter vid arenan. Vi som spelar och ledargrupp fortsätter med våra förberedelser för att kunna utmana topplaget Dalkurd på bästa vis. En snöplig 1-0 förlust på hemmaplan gör att vi vet att vi kan rubba de. Vår form är god och vi tittar uppåt och framåt i allt vi gör just nu.  På söndag kommer vi stanna upp och lägga allt fokus på att göra en så bra prestation som bara är möjligt under alla minuter och situationer där vi kan påverka matchen i vår riktning. Det ska bli fantastiskt att få spela framför våra hängivna supportrar igen.

Loading

Örebro Syrianska IF
oktober 1, 2021