Den efterlängtad höstpremiären på Mellringe IP stod för dörren, på andra sidan planhalvan stod ett pånyttfött IFK Haninge. Örebro Syrianska har förstärkt sin trupp med ett antal offensiva pjäser. Konkurrensen har skärpts och kompetensen har höjts. Vi kommer behöva lite tid för att sätta ihop laget på det vis vi vill. Träningarna den senaste tiden har sett riktigt lovande ut både gällande vårt presspel och inte minst vårt anfallsspel. Första halvlek inleder vi på ett riktigt bra vis, presspelet sitter där och vi har ett antal situationer där vi kan kombinera oss fram på ett intressant vis. Petrus Kocadag som gör div 1 debut för oss ser hyperintressant ut i sina ambitioner att kombinera med Kerfala, Eliyo och Dino. Våra möjligheter i offensiven ser lovande ut då vi kan hota våra motståndare på fler sätt än under våren.  15 minuter in i halvleken blir vi lite slarviga i vårt passningsspel och Haninge tar sig in matchen och har stark period. 0-1 målet kommer när vi blir lite för passiva i vårt försvarsspel i vår yttrekorridor. Lite oflyt har vi när vi ska försvara oss mot inspelet och bollen letar sig in bakom Jagge.  Vi svarar upp på ett bra vis och har ytterligare en stark period efter målet men återigen så slarvar vi och motståndare får ett läge där Laurie kommer in lite sent i en situation, domaren pekar på straffpunkten och hivar upp det röda kortet. Det var som om någon la en våt handduk över laget med de röd/gula dräkterna.. Jagge ger oss hoppet genom att rädda sin 4:e straff för säsongen och ett visst hop finns i omklädningsrummet även om vi är en man mindre. Vi gör två byten för att hantera spelet 10:e mot 11:a och underläget 1-0. Dino och Sermed kliver ut, Adnan och Nadde kommer in..

Vår plan var att jobba med vårt försvarsspel och ta vara på dem chanser som vi kan sno åt oss. IFK Haninge är superskickliga i spelet och tvingar oss att förflytta oss hela tiden. Vi har väldigt svårt att komma åt lirarna från Stockholms området. Vi behöver kliva fram ytterligare för att kunna skapa någonting. IFK Haninge tar vara på det på ett bra vis och 2-0 är ett faktum. Ju längre halvleken lider desto mer Haninge mot vårt försvarsspel och inte minst mot Jagge som ser till att hålla oss kvar i matchen.  Det var med stor besvikelse som vi lämnade konstgräsytan när domaren blåste av efter 95 minuter. Vi drabbades av en utvisning av Laurie som satte sin prägel på matchen och vi lyckas inte hota IFK Haninge som vinner matchen rättvist. Vi får jobba vidare på träningsytan och se till att vara smartare och modigare i bortamatchen mot Täby på söndag. Vi ledare har ett stort förtroende för spelatruppen och ser verkligen framemot när vi ska sätta vårt anfallsspel på ett ännu bättre vis. Kompetensen finns i spelargruppen, vi behöver bara se till att jobba vidare och hitta rätt i relationerna mellan spelarna. När det händer kommer vi vara redo att hota vilket lag som helst i den här serien…

Nu sätter vi fokus på torsdag och lördags träningen innan vi återigen sätter oss i bussen och rullar mot norra Stockholms och match mot Täby FK..