Örebro Syrianska är klara för kvartsfinal i Myresjöhus cup mot Hovsta IF. Den match kommer preliminärt spelas den 8 september kl.18:15 på Hovsta IP.
 
Åttondelsfinalen spelades under tisdagen på en jättefin gräsmatta på Brickebackens IP. Motståndet hette IFK Örebro, hemmahörande i div 4. Div 4 statusen innebar att IFK inledde med tre bonusstraffar. Claudio Neagu som vaktade kassan denna ljuva tisdag kväll blev lite av hjälte så han knep straff nr.3. Att rädda 33% av straffarna är riktigt bra och ger laget ett betydligt bättre läge. Örebro Syrianska tog tag i taktpinnen från början och för en riktigt bra första halvlek. Mycket av det anfallsspel vi ville se var på plats. En rörlighet och kreativitet med bollen, samtidigt som vi värderade bra när vi skulle attackera och när vi skulle behålla bollen. Det var riktigt roligt och se hur relationer skapas mellan spelare som leder oss framåt. Vi vinner första halvlek med 4-0 och har således med oss en 4-2 ledning in i halvlek. Målskyttar: Kerfala 2, Dino och Nadde… Vi var nöjda från sidan och ville se att vi kan bygga vidare till andra halvlek. Vi gör 6 planerade byten i halvlek..
 
Dessvärre får vi inte till vår andra halvlek på samma fina vis. Vi har flera situationer där vi agerar bra eller riktigt bra för att sedan slarva bort bollen i nästa skede när vi kanske har en enklare aktion framför oss. När vi har några sådan på raken så kontrollerar vi matchen sämre än vad vi vill. Detta göra att IFK Örebro får komma in i matchen. En reducering kommer efter en fastsituation och helt plötsligt 3-4 på tavlan och lite nerv i matchen. Här får vi ändå ge laget en eloge att vi skruvar upp det lite grann på slutet och kan sätta spiken i kistan genom Martin Alp, assisterad av Andreas Ovat. Slutresultatet skrivs till 5-3 i Örebro Syrianskas favör och vi får ändå se avancemanget som rättvist och stabilt även om vi gärna hade sett mer av första halvlek under den andra om man säger..
 
Extra plus till Dino och Nadde för deras första halvlek, kul och se nyförvärven. Petrus hittar sin position på ett bra vis i sin första match, Kerfal blir bättre och bättre för varje dag, Martin fick göra mål i sin debut..
 
Särskilt roligt denna afton är ändå Claudio, betydligt lugnare i sina aktioner genom hela matchen än i förra omgången mot Marieberg. Som lök på laxen stark räddning som blir avgörande för matchen.
Alexander Abrahamsson 45 bra minuter där han visar sin spelskicklighet och trygghet med bollen Alex har växt mer och mer i sitt spel under året.
Anderas Ovat, stabil fartfylld med massor initiativ under första halvleken. Härligt och se. Andreas får sedan komma in i andra halvlek igen och flyger fram på sin kant. Han är med i alla sammanhang hela tiden. Andreas är spelaren som glöder under senare delen av andra halvlek.
 
Dessa tre 17 åringar kommer ni få se mer av I Örebro Syrianska, det kan jag lova. Fler unga spelare som knackar på dörren till A-laget finns där ute. De jobbar varje dag i vår akademi miljö. Ni som följer oss på nära håll ser vad som på gång, de närmaste åren kommer bli riktigt spännande i vår förening…
 
Nu några seriematcher innan det är dags kvartsfinalen mot Hovsta IF…
 
Forza Örebro Syrianska IF.

Loading

Örebro Syrianska IF
augusti 19, 2021