Restriktionerna börjar långsamt att lättas på och publiken börjar lika långsamt hitta tillbaka till matcherna§ och arenorna. Gefle IF var på besök på Mellringe IP under helgen. Gefle som inför seriestart sågs som en av favoriterna för avancemang till Superettan. Det var med höga huvuden och raka ryggar som Örebro Syrianskas lirare kom till Mellringe IP för matchsamling. En bra träningsvecka där det skickas många positiva signaler gällande vårt anfallsspel. Vi blir tydligare och tydligare med hur vi vill attackera våra motståndare och inte minst vilka som ska göra vad på vilka platser på planen. Nu börjar vi komma till de allra svåraste delarna i spelet fotboll, att bedöma situationer och att fatta bästa möjliga beslut för att sedan få det att fungerar tillsammans med minst 10 andra lagkamrater.

Vi har under våren tagit oss an ett antal sk topplag på hemmaplan men tjurigt nog förlorat med uddamålet Dalkurd 0-1, Sylvia 0-1 och Umeå FC 1-2. Tre matcher där vi spelmässigt är med väldigt bra men vi förlorar matcherna i sista tredjedelen av planen.  Det skulle verkligen bli spännande och se om vi kan bryta den trenden och skapa en annan trend, en trend där vi hittar vägar för att vinna matcher och inte minst vägar till målchanser som gör att vi kan göra fler mål än vad vi hittills har lyckats med.

Första halvlek är en jämn tillställning där upplevelsen bland oss ledare på bänken är att det var ett litet plus till ÖSIF. Den känslan hängde ihop med att vi hade ett antal längre anfall där vi hantera vår speluppbyggnad på ett bra vis. Vi kunde även se en del relationer växa sig starkare i vårt anfallsspel under halvleken. 1-0 till Örebro Syrianska kommer i den 12e minuten. En boll från Jagge in bakom Gefles backlinje, Ibbo först på bollen och nickar den förbi målvakten som träffar vår kraftfulle forward. Ibbo faller till marken och domaren pekar på straffpunkten. Laurie Bell kliver fram till 11:a meters punkten med bollen under armen. En koncentrerad kapten väljer en av sina inövade straffar. Bollen smiter in via kryssribban och är nog en dem mest otagbara straffar jag har sett. Stärkta av målet och en bra så tuffare vi vidare på ett bra sätt. Vi har tålamod med bollen och söker de lösningar som vi jobbat med övertid. Efter 25-30 minuter så börjar vi slarva lite i vårt passningsspel. Vi tappar några bollar, försöker spela lite svårare än vad vi behöver. Vilket leder till att Gefle kan ta över lite mer av spelet i slutet av halvleken. Vårt låga försvarsspel är fortfarande väldigt bra, hjärtat som grabbarna visar upp är illrött och stenhårt.

I paus känns det ändå bra, vi leder och vi har haft en del bra perioder. Vi misslyckas med vårt presspel och vi vill göra det lite bättre till andra halvleken. Vi vill även behålla och utöka perioderna när vi har bollen under kontroll i vårt anfallsspel.

Andra halvlek blir en tuff tillställning Gefle tar taktpinnen tidigt och vi hamnar i vårt låga försvarsspel under allt för långa perioder. Vi får inte igång vårt anfallsspel och tappar bollen alldeles för enkelt och för ofta. Gefle har ett övertag i duellspelet och det känns att de är starkare än oss ute på plan och vid fastasituationer. Vilja att försvara ledningen går inte av för hackor, den röd/gula maskinen går för högvarv och ingen tänker vika ner sig. Gefles forcering är stark, vi har några omställningar som vi kunde gjort någonting mer med.. Sista 10 minuterna handlar bara om att freda målet. Gefle med sina skickliga och starka anfallsspelare gör det riktigt jobbigt för oss. I matchminut 93 så händer det. En Gefleanfallare går på genombrott djupt i vårt straffområde, Viktor sätter in en riktigt bra tackling och domaren pekar på straffpunkten.. Förtvivlade Syrianska spelar försöker få den assisterande att övertyga domaren att det inte var straff men alla försök går om intet. Isak Lidberg mot Jakob Kindberg med 30 sekunder kvar och spela. Isak kliver fram och placerar bollen mot Jagges högrastolpe, vår straffspecialist läser av, går åt rätt håll och kniper bollen. Jublet på Mellringe IP visste inte sin gräns.. Matchen spelades av och 3 poäng säkras för Örebro Syrianska. När domaren blåser av så är det ren karneval stämning på Mellringe IP, spelare, ledare och supportrar möts i total eufori.. Örebro Syrianska IF har i och med denna seger förvandlat Mellringe IP till sin hemmaborg. Det ska mycket till att något lag ska hämta poäng av oss på den här platsen men de är förstås välkomna att försöka.

Vilken laginsats (igen) det är verkligen en förmån att få vara med och se hur det här laget kommer samman och inte tänker lämna någonting åt slumpen…

Laget ska hyllas så mycket det bara går men det rä klart att vi måste nämna:

Laurie Bell, vad är det för straff ? Inte ett frimärke fick plats mellan bollen och stolpen. Inte ens Jagge hade tagit den straffen. Laurie som i övrigt gör en riktigt bra match och håller ihop vårt försvarsspel på et fantastiskt vis..

Jakob Kindberg, andra straffräddningen i seriespelet och stor matchhjälte. En målvakt som går från klarhet till klarhet. 5:e nollan för säsong, 38% av matcherna.. Riktigt imponerande, utöver det även en stark ledare på och utanför planen.

Nu njuter vi av att vi har bärgat 20 poäng och sedan rullar vi upp till Luleå för att plocka tre nya..

Härligt att få dela vår glädje tillsammans med våra supportrar och vilka supportrar, ni är magiska..

Vi ses igen på en plats där det liras fotboll..