Årets tuffaste bortamatch stod för dörren när bussen rullade upp mot Stockholm och match mot seriesuveränen IF Brommapojkarna. Matchen var flyttad från Grimsta IP till Hammarby IP. Den skrockfulle kunde absolut se detta som en möjlighet ör de röd/gula från Örebro. Vi var väl förberedda som lag och förstod att vi stod inför att få jobba många minuter i vårt väloljade försvarsspel. Ett försvarsspel som skulle frustrera våra motståndare en hel del under matchen. Solen lyste över Hammarby IP och temperaturerna var nog de högsta under säsongen. Örebro Syrianska inleder matchen med hög och bra press som tvingar lirarna från Bromma att fatta en del sämre beslut för deras del. Vi kände tidigt att vi genom vårt press och styrspel kunde låsa BP´s spel på et ganska bra vis. Serieledarna tog sig mer och mer in i matchen och deras nätta och fina passningsspel tvingade oss till många löpmeter under den gassande solen.  Trots värmen, tröttheten och den mental påfrestningen att ligga mycket i försvarspositioner så hanterar vi situationen på ett väldigt bra vis. BP lyckas inte komma till särskilt många heta chanser. Vi har 3-4 situationer där vi med bättre beslut hade kunnat hota och skada de rejält. Istället hamnar vi i en situation i matchminut 36 som leder till ett misstag och ett misstag som hemmalaget tar vara på utan pardon. 1-0 är ett faktum och vår situation har nu blivit riktigt tuff. Innan matchen sa vi att vi ska se till att kontakt i målprotokollet med 25-30 minuter kvar, har vi  det så kommer vi kunna vara med och slåss om poäng på allvar. Laget som har en stark förmåga att jobba hårt för varandra och varje spelare är beredda att ta en boll på det mest obekväma stället på kroppen för att skydda målet. En fantastisk inställning…

  1. till hemmalaget i halvlek, på det hela rättvist även om vi är besvikna över sättet vi släpper in mål på.

Andra halvlek inleds på liknande vis, med 30 minuter kvar bestämmer vi oss för att formera om till en 3-4-3 uppställning. Ett steg i riktning mot en forcering. Förändringen leder till att vi börjar vår forcering lite tidigare än planerat. Vi stör våra motståndare ännu lite mer och hotar mot och bakom deras backlinje på ett tydligare och mer frekvent vis. Ett antal halvsituationer skakas fram men den riktigt heta möjlighet lyckas vi inte vaska fram. Forceringen leder till att spelet blir lite mer böljande och det blir svårt efterhand för de röd/gula när ytorna öppnar upp sig lite mer. BP får några omställningar och vi får slita ”hund” i de defensiva omställningarna. I 82:a minuten kommer 2-0 målet. Skar som händer och man får räkna med när man släpper på handbromsen och gör för det helhjärtat. Vi har ett lag som vill utmana sig själva och sina motståndare varje vecka och då gör vi förstås det. Spiken i kistan = 3-0 kommer matchminut 96 av 98..

Vi förlorar för första gången på bortaplan i seriespelet 2021 vilket i sig är extremt imponerande. Att förlusten kommer mot serieledarna och sannolikt seriesegrarna förefaller inte särskilt konstigt. I slutet av dagen så var det en rättvis seger till seriesuveränen. Vi lärde oss återigen ett antal nya saker och vi får fortsätta och stabilisera vårt possesionspel och vårt anfallsspel. Vårat försvarsspel håller fortfarande hög klass. Vårt presspel kanske ännu bättre, där handlar det mer om att värdera och pressa tillsammans på rätt signaler över längre perioder i matcherna.

Samtliga spelare erhåller ett godkänt betyg. Vi ska vara stolta över hur vi mobiliserar kraft i gruppen och hur vi perioder frustrerar Brommapojkarna.

Med tre omgångar kvar och Gefle IF på Mellringe IP kl.16:00 på söndag så befinner iv oss på en position i tabellen som är över förväntan, samma med poängskörden. Vi har nu tre poäng att spela om vid tre tillfällen.  En match i taget och alla minuter kommer vara väldigt viktiga för vi är inte nöjda, vi ska fortsätta att utveckla vårt spel och det ska leda till fler poäng. Ribban ska höjas och vi ska hoppa med själflörtroende och kontroll i samma moment..

Varmt välkomna alla supportrar till Mellringe IP. Vi har saknat er och ser framemot att dela våra framgångar tillsammans med er och gärna redan på söndag.

Loading

Örebro Syrianska IF
juni 23, 2021