Säsongens längsta resa är numera avklarad. Bussen rullade under lördagen upp till Piteå för övernattning. Matchdagen åker vi de sista 40 minuterna upp till Luleå och matcharenan. En tuff resa helt klart samtidigt kan vi gilla hur gruppen klarar dessa sammanhang tillsammans. Det är en fokuserad och väl förberedd grupp som kliver in i på Nyabvallen under söndagen. Örebro Syrianska startar matchen på ett jättefint vis, Rodin snappar upp en felpass redan i andra matchminuten, friläget räddas av Örebro bekantingen Simon Gustafsson i Luleå målet. Hörnan leder till att Rodin kan avsluta i straffområdet, bollen blockeras av en försvarare på väg in över mållinjen. Det ropas på straff och hands men domarna viftar avvärjande. Vi fortsätter och styr halvleken på ett bra vis. Ett styrspel från våra forwards ger laget en riktigt bra grund i försvarsspelet. Vilket gör att vi på ett riktigt bra vis kan hantera IFK Luleås uppbyggnadsspel. 1-0 eller rättare sagt 0-1 kommer i matchminut 23 efter en magisk boll från Sermed in bakom Luleås backlinje. Rodin visar varför han är den ledande målskytten i den röd/gula maskinen, mottagning och avslut ”booom” och 0-1 på tavlan. I detta skede en riktigt bra känsla i laget. Vi jobbar på med våra anfallsmönster som ger IFK Luleå en hel del huvudbry. IFK Luleå känns farliga på fastasituationer i övrigt har vi bra kontroll..

Känslan i halvlek är väldigt positiv i gruppen och energin är bra. Vi vet vad vi är bra på och ska förstås fortsätta på sammavis under andra halvleken. 

De vit/blåa från den vackra staden i norr kommer ut med en högre press under andra och ville förändra matchbilden. 

Det blir en matchbild där det blir ett spel med fler omställningssituationer än under första halvleken men även en betydligt jämnare halvlek med lit plus Luelågänget. 

Kvitteringen kommer på en fastsituation, där vi inte riktigt är organiserade som vi vill och vi uppfattar situationer lite försent. Vips så ligger bollen i nät bakom Jagge. Från sidan får vi en känsla av att det där gick alldeles för enkelt. 

Vi byter in Ibbo för att sätta press på motståndaren i vårt försvarsspel och öka hotet bakom deras backlinje. Dino fick kliva av, riktigt trött i värmen efter ett starkt dagsverke..

Straffen vi ropade efter i början skulle komma, Ibbo avslutar i straffområdet och bollen tar tydligt på handen på en Luleå spelare. >Domaren pekar på 11 meters punkten. Rodin kliver fram och sätter dit hand 9:e och vårt ledningsmål..

Här upplever vi som grupp att vi har bra kontroll på matchen. Vi göra många saker rätt i vårt försvarsspel och det är svårt för våra motståndare att komma till rena avslut. I matchen 94:e minut lyckas hemmalaget få till en trippel hörna. Tredje hörna servas in på ett riktigt bra vis och duellen vinns av en Luleå spelare, 2-2 i nät och ett faktum, ett tufft faktum för Örebro Syrianska som återigen skapar kontroll med sitt försvarsspel men även denna gång med ett bollinnehav.. Det vi behöver lägga till ordningen och som blir lite av ett stöd efteråt är att med några få sekunder kvar av matchen så skapar IFK Luleå en riktigt het målchans, där avslutet tar i stolpen. Vi hade med andra ord kunnat få åka hem helt tomhänta.. 

Avslutningsvis en väl genomförd borta match och ett poäng in på kontot, mycket vill ha mer men vi ska även skriva till ordningen att förra året var det förlust med 4-1 och att detta är en riktigt tuff bortamatch. Statistiken på bortaplan under våren har varit riktigt bra, endast en förlust och den kommer mot BP..

Nu fortsätter vi vår förberedelser inför vårens sista match, det riktigt intressanta derbyt hemma mot Assyriska FF. Lördag kl.16:00 på Mellringe IP kommer detta skådespel att utspela sig. Om ni någon gång ska se Örebro Syrianska spela match på hemmaplan. Så är det nu på lördag som ni ska välja..

Varmt välkomna !!

Loading

Örebro Syrianska IF
juli 8, 2021