Efter en riktigt bra start under se inledande omgångarna har Örebro Syrianska tagit sig an två riktigt tuffa motståndare Dalkurd och Sandviken. Två lag med ambitioner och kapacitet att nå hela vägen till Superettan. En 1-0 förlust (snöplig) mot Dalkurd och en stark poäng mot Sandviken (0-0) så var vi tillbaka på Mellringe IP, törstandes efter nya poäng. Täby som har haft en del oflyt inledningsvis under säsongen har en jättehög kapacitet med flertalet spelare som har framtiden för sig eller meriter från Superettan. 

ÖSIF inleder matchen på ett övertygande vis. Första 10 minuterna är bra kontroll och vi styr matchen på det viset vi vill och har förberett oss på. Någonting händer efter de inledande 10 minuterna. Vi gör en del enkla tekniska misstag vilket gör att vi tappar bollen i onödan vid ett antal tillfällen. Det är även så att vi börjar transportera bollen i stället för att flytta bollen på 1-2 tillslag inom laget. Detta gör att det blir svårt för oss att hitta flyt i spelet. Täby tar över mer och mer, vi har svårt att komma in i press och lirarna från ”storstan” lyckas spela genom vårt mittfält gång efter annan. Det sprider sig en frustration i laget och vi har svårt att sätta fokus på rätt saker med det menar jag dem saker som påverkar matchen i den riktning vi vill.  Försvarsmässigt så får vi slita och det gör vi på ett bra vis. Jagge gör ett par kvalificerade räddningar som häller oss kvar i matchen. Avslutningen av halvleken skulle bli extremt gynnsam för Örebro Syrianska och jag vill hävda att kan vi lägga 100% fokus på det som är fotbollsrelaterade saker och låter all energi gå till rätt saker då kommer det här laget kunna överraska dem flesta lag i den här serien.  

I match minut 41 får vi ett inkast som Mackan sätter på Mirza som i sin tur hittar in bakom backlinjen till Rodin. Rodin i sin tur sätter upp Eliyo som stöter in ledningsmålet för de gul/röd-randiga.. 2-0 kommer 5 minuter senare och vilket anfall. Ett anfall som startar med att vi bryter bollen i eget straffområdet. Nadir spelar sig ur straffområdet på ett jättebra vis och sedan bygger vi vidare på ett sätt som vi vill ska få mer plats i vårt spel. Vi tar oss fram och ner på vänstersidan ett välavvägd inlägg landar hos Felix som klipper till, det blir retur och en påpasslig målskytt dyker upp, Rodin gör sitt 4:e mål och ligger kvar på 50% av lagets mål.. 

Att kliva in med en 2-0 ledning i halvlek var förstås en skön känslan samtidigt som vi behöver titta på prestationen. Den är inte bra nog och den behöver vi verkligen göra någonting åt om vi vill vara med och slåss på övre halvan och det tänker jag att vi är överens om att vi vill. Några justeringar i vårt försvarsspel och förmaningar om att vi är ett lag, ingen gör tekniska misstag med avsikt och att uppmuntra varandra leder till positiv energi och viljan att göra rätt eller återerövra bollen ökar dramatiskt.

Andra halvlek blir en rejäl uppryckning från vår sida. Försvarsspelet är kontrollerat och den centrala ytan är igentäppt med tätningsmedel från Bauhaus våtrumsavdelning.  Täby har en del boll men vi ligger rätt i position och farligheterna uteblir. Istället har vi ett antal omställningar där match borde avgjorts. Dino som återigen gör ett starkt inhopp har tre lägen som kunde resulterat. Adnan får ett läge där han gör mål 9 av 10 dessvärre var detta 10e tillfället. Rodin har ytterligare ett läge etc.. Som ni ser så hade vi lägen att sätta spiken i den berömda kistan. 

Vi skulle göra ett mål till. Matchminut 82 avslutar Täby en bit utanför straffområdet. Laurie ska rensa bort bollen, bågen på den rensningen ställer Jagge i kassen och bollen seglar retsamt in bakom vår målvakt. Får han 100 chanser och ska göra om det med flit så kommer han inte lyckas kan jag säga.. Detta ger förstås luft i lungorna hos Täby och vi blir lite omskakade. Kul och se att vi i detta skede reagera bra som grupp, inget gnäll på den en eller den andra utan 100% hårt jobb för att säkerställa poängen. Domaren blåser i pipna och en stor lättnade samtidigt som glädjen över ytterligare en tre poängare på plats på kontot…

Örebro Syrianska parkerar nu på en välförtjänt 4:e plats i tabellen med 13 pinnar. Otroligt bra start för detta unga och utvecklingsbara lag. Med fokus på nästa match,  nästa träning, nästa situation och hur kan jag påverka min egen och lagets utveckling på bästa vis. Då kan det här laget ta stora steg redan under 2021…

Bäste spelare i Örebro Syrianska denna eftermiddag heter Felix Bindelöv. Felix som har gått från klarhet till klarhet under den närmaste tiden. En spelare med ett stort lugn i sig själv, ett lugn som även syns ute på planen. Det finns ingenting som stressar vår spelsmarta försvarsspelare. Felix sätter sällan en fot fel i försvarsspelet. Den sista tiden ser vi även att han tagit större ansvar och utvecklat sitt anfallsspel.   

Vi ger även eloge till Rodin Deprem som gick från att gör matchstörande till matchavgörande saker. Ett assist och ett mål, återigen väldigt involverad i saker som bli avgörande för matchen. Bättre felvänd i denna match och vid flera tillfällen lyckas han hålla i bollen släppa ner den till en lagkamrat så vi kan bygga vårt spel igen. Utöver det,  Rodin har en väldigt hög högsta nivå. Kan han lyckas hålla huvudet kallt och göra saker över längre tid i matcher som lyfter laget så kommer dörrarna öppnas för honom. Känslor är fantastiska och fotboll bygger på det men de behöver ge oss energi och leda oss i den riktning som leder mot målet…  

Imorgon rullar bussen mot Torvalla IP och match mot Haninge. Omgång 8.a står för dörren, vi är bara i inledningen och ingenting är vunnet ännu..

Forza Örebro Syrianska IF!

Loading

Örebro Syrianska IF
maj 21, 2021