Omgång 3 i div 1 norra skulle spelas denna helg. Örebro Syrianska som inledde med en hemmaförlust mot Sollentuna för att sedan plocka tre poäng på bortaplan mot Piteå. Viljan var enormt stark hos hemmalaget att ta initiativet och ta in minst 3 poäng på våran nya hemma arena Mellringe IP. 

Den starka viljan och ambitionen att ta initiativet i spelet leder till en del tekniska misstag vilket gör att längden på anfallen blir lite korta. Försvarsspelet känns kontrollerat och Hudiksvall hotar oss inte särskilt mycket i den här delen av matchen. Efter hand i halvleken så minskar vi ner på tekniska misstagen och kontrollen i spelet ökar. Vi spelar oss förbi deras press relativt enkelt. Vi har en del tillfällen där vi kan ta bollen framåt, söka kombinationer med forwards och hota in bakom motståndarens backlinje med flera spelare och gärna på olika vis. 

Närmast ledningsmålet under första 45 min är Micha som kombinerar sig fram centralt , vänder upp och avslutar med vänstern. Bollen går i stolpens inre del och dem flesta väntade sig att bollen skulle skruva sig in i bortre hörnet men dessvärre rullar bollen utanför på ett retfullt vis. Klart övertag för dem gul/röda under första 45 min. Det är gott med självförtroende vi kliver in i omklädningsrummet för att hitta vägar till ett ledningsmål. Vi pratar bl.a om att ha tålamod i spelet och att lirarna från Hälsingland kommer ha svårt att orka med att försvara sig i ytterligare 45 min. 

Inledningen av andra halvlek är av bästa märke och ledningsmålet låter inte vänta på sig. Mushito nickar ner bolen till Rodin som med brilliant teknik smäller dit 1-0 otagbart i målvaktens ena hörn. Ett rättvist och ursnyggt mål sätter Örebro Syrianska i förarsätet. Vi fortsätter på ett stabilt vis efter målet och har ett antal tillfällen där vi borde straffat våra motståndare men tekniska misstag och en del svaga beslut gör att vi inte lyckas avgöra matchen. Sista 30 min av matchen blir ett krig från vår sida. Lirarna från Hudiksvall startar en forcering och vi lyckas inte spela oss ur deras press utan får istället lyfta undan och hålla motståndare och bollen framför oss. Gång efter annan så låter vi Hudiksvall lyfta in boll mot vårt straffområde. Vi hamnar i duell efter duell, insatsen är i stunder heroisk och vi på sidan avslutar match med 15-20 min i ett tillstånd när maxpulsen påminner oss om att fotboll är en fascinerande idrott. Kul och se hur Jonte växer in i matchen och visar hur stark han är i just duellspel och att han är beredd att göra allt som krävs för att vinna fotbollsmatcher. Jonte är i gott sällskap, hela laget gör allt dem kan för att vi tillsammans ska säkra första 3:an på vår nya hemmaarena. Närmast kvitteringen kommer våra motståndare när de tvingar Jagge till en bra räddning och han tippar bollen i ribban i kamp med Hudiklirare. När domaren äntligen väljer att blåsa av matchen så bryter en enorm glädje ut en glädje som styrdes av lättnat. Lirare och ledare firar tillsammans med trogna supportrar som samlats utanför arenan.. 

Oj, oj vad vi längtar efter att få släppa in våra supportrar på arenan igen. Vi ledare är otroligt stolta över gruppen och dennes förmåga att göra allt man kan för att hjälpa en lagkamrat, laget och föreningen, gång efter gång efter gång.. Vilket härligt gäng vi har som jobbar på sin utveckling dag ut och dag in… En del saker har vi sett som är bra men mer kommer komma. Kan vi klara av att sätta oss själva i situationer i centrala positioner för att från den punkten hota motståndaren så kommer vi att bli ännu svårare för motståndaren att läsa och försvara sig mot oss.

Kul och se:¨

Ett läckert fotbollsmål med assist av Mushito och inte minst Rodins riktigt läckra avslut, teknisk briljans..

Kevin som växer för varje vecka. Stark i duellspelet, trygg med bollen och blir mer och mer av ett hot även i djupled.

Jonte och Felix som kliver in när Viktor ör sjuk och Adnan är skadad. Riktigt bra insats från båda. Otroligt bra för laget att  vi har en jämn och stark trupp där vi har fler spelare än 2020 som spelar div 1 fotboll på ett riktigt bra vis.

Jagge håller nollan för andra matchen i rad.

Sist men inte minst den ”röd/gula maskinen” rullar vidare, nästa helg rullar den vidare till Karlstad. Väloljad och med ytterligare förmågor att använda..

Forza Örebro Syrianska!

Loading

Örebro Syrianska IF
april 19, 2021