Redan som 16 åring så flyttades Claudio Neagu upp till Örebro Syrianskas A-trupp och nu har vi en förlängning klar över 2021. Claudio som är född -04 kommer från den starka årskullen som Örebro Syrianska fostrade fram under några år. Claudio som är ett ”råämne” utöver det vanliga. Han har en aggressivitet i sitt målvaktsspel som är mycket ovanligt för hans ålder.  En målvakt med närspelet som sin absolut bästa gren men även hög potential i luftspelet, vilket skulle leda till att han kommer dominera straffområdet på ett storartat vis när allt är på plats. 

Vi kan se tydligt att Claudio blir mognare och mognare i sig själv och i sitt spel. Vilket kommer innebära att han kommer utvecklas med än större steg under dem närmaste åren. Vi kan även se att hans kollega Jagge kommer vara viktig med sin erfarenhet, sin noggrannhet och ambition. 

I år kommer den sannolika matchmiljön vara U21 och/eller P19 div 1 utöver att backa upp Jagge i div 1 norra för Claudio. Bra matcher tillsammans med den träning han får just nu och stödet via Corre och Jagge kommer ta Claudio till nya höjder. Yngsta spelaren i truppen med en potential som sticker ut. Det kommer bli riktigt spännande och följa Claudio dem närmaste åren.

Loading

Örebro Syrianska IF
april 10, 2021