Vinden ven genom Iver Arena i Västerås likt en mörk höstkväll på västkusten. Den inbjudande solens kraft lös med sin frånvaro, istället smög sig kylan på under matchen mot Västerås SK U21. 

VSK som dagen innan spelat semifinal i Svenska cupen mot BK Häcken mönstrade ett relativt starkt och erfaret lag. Ett flertal spelare med gott om erfarenhet från Superettan. 

Örebro Syrianska kom till matchen med ett bra självförtroende efter två raka vinster och bra insatser mot Skövde AIK och Åtvidabergs FF. Inledningen av matchen ägdes av Örebro Syrianska, ett stort bollinnehav med ett stabilt kontrollerat passningsspel. Vid ett antal tillfällen kan vi se tydliga och fina mönster i vårt passningsspel i vår speluppbyggnad, vi kan även se att vi blir bättre och bättre i vårt kombinationsspel på flera spelare centralt i plan. Dessvärre drabbas vi av en skada tidigt i matchen när Albin Hultin tvingas kliva av med känningar i en ljumske. Jonathan Forsberg ersätter Albin i trebackslinjen. 1-0 till VSK kommer i minut 23, vi hamnar lite fel i position och VSK lyckas ta sig in vårt straffområde lite väl enkelt. Bollen snett inåt bakåt och vips så ligger bollen i nät bakom Jagge. Kändes i detta skede inte särskilt rättvist samtidigt så behöver vi ge hemmalaget en stor eloge för deras effektivitet. Det råder inga tveksamheter i deras agerande när tillfället ges. Vi har skapat ett par bra chanser utan att få bollen över mållinjen innan deras ledningsmål. Här har vi fortsatt en del och göra, utifrån bollinnehav ska vi kunna komma till flera 100%-iga målchanser. Potentialen i laget finns där, vi ledare tillsammans med spelarna behöver jobba vidare med att utveckla vårt spel så dessa chanser blir ”enklare” för oss att hitta. När vi väl kommer dit så kommer det bli lättare för oss att vinna jämna fotbollsmatcher. 1-0 in i halvlek är vi rejält missnöjda med. Utöver det så får vi Eliyo Turkan skadad efter 28 minuter. Eliyo som den senaste tiden har varit väldigt påkopplad både på träning och match. En spelare som mer och mer har visat vilken hög potential han faktiskt har. Vi får verkligen hoppas att konvalescensen inte blir så lång.

Under andra halvlek så tar vinden i mer och mer och det blir mer och mer svårspelat. Spelet böljar mer och mer, VSK som spelar andra halvlek i medvind tar över matchen och vi har svårare att få till vårt spel på ett bra vis. Det ser även ut som att vi förlorar energi ju längre matchen lider. I den 80:e minuten kommer 2-0, ett mål som kommer mer väntat än det första men med samma exekutor. 10 minuter kvar och det blir viktigt för oss att avsluta matchen på ett bättre vis. I matchminut 84 får vi en omställning, Ibbo vid bollen Sebbe gör en jättefin korslöpning som öppnar ytan för Dino. Ibbo släpper bollen och Dino placerar in reduceringen. Ett mål som ger oss energi. Vi trycker på lite mer mot slutet även om det inte bli en forcering som leder till en kvitteringen så visar den ändå på hur viktigt det är med högenergi nivå och en bra attityd till sin fotboll. När inte spelet sitter så behöver vi jobba jättehårt tillsammans. Här kommer vi behöva höja kravnivå i gruppen och tuffa till ledarskapet på och utanför planen. Det kommer nämligen vara ett antal matcher under året som vi kommer kunna vinna på ren inställning och vi vinner hellre matcher än förlorar matcher på attityd. Sammanfattningsvis en medioker insats av oss med en ok första halvlek där vi i långa stunder visar upp vad vi kan men att vi inte hanterar yttre omständigheter som vinden, skador och ytterligare ett par andra faktorer tillräckligt bra för att vinna matchen.

Bäst för dagen i det röd/gula gänget: Laurie Bell och Kevin Johansson, lovande insats av Daniel Mushito och ett stort steg framåt från Joel Berhane.                 

Ny träningsvecka med nya möjligheter, seriepremiären äger rum den 3:e april på Mellringe IP mot Sollentuna. Vi kommer vara redo ?

Loading

Örebro Syrianska IF
mars 24, 2021