Örebro Syrianska IF är en klubb som huserat i de västra trakterna av Örebro sedan 1977. Genom åren har vi jobbat oss upp från de lägsta divisionerna till att vi idag är en klubb som spelar i de högre divisionerna i Sverige. En röd tråd genom alla år är att vi alltid har haft med oss en publik som står föreningen och fotbollslaget nära. Det starka bandet mellan publiken och klubben är något jag som Örebro Syrianskas nya ordförande värderar väldigt högt och vill jobba vidare med.

2020 var ett långt och speciellt år, där Coronavirus blev ett ord som gick från att aldrig användas till att det blev samtalsämnet överallt och påverkade oss allihop. Självklart har det mesta överskuggats av bortgångar, nedstängningar och liknande som skett till följd av Covid-19, men där vi allihopa på något sätt försöker leva ett så vanligt liv som möjligt i det samhälle som är idag.

Örebro Syrianska som klubb har, precis som hela idrottsrörelsen, drabbats hårt av pandemin. Säsongen 2020 avslutades trots allt med att vi lyckades hålla oss kvar i division 1 som nykomlingar och första gången någonsin på denna nivå. Den föregående styrelsen utförde ett stort arbete under 2020 för att förstå och hantera de förutsättningar som uppstod till följd av pandemin. Det vill vi som ny styrelse genuint tacka för och bygga vidare på.

En viktig aspekt i vårt arbete är att fortsatt ha en stark koppling till vår ungdomsverksamhet. Vår långsiktiga målsättning som klubb är att ha en så väl fungerande föreningsverksamhet att vi kontinuerligt kan lyfta upp spelare från vår ungdomsverksamhet till vårt A-lag. Därigenom vill vi som förening  bidra till samhället, genom att ha en mångfald och att uppfostra våra ungdomar och fotbollsspelare i öppenhet, disciplin, laganda och rent spel.

Ekonomiskt sett blir 2021 ett tufft år, där vi kommer behöva stöd av våra samarbetspartners och supportrar. Vi som styrelse kommer behöva er hjälp för att bära det här året och vi är övertygade om att vi tillsammans kommer klara av det! Vi är ödmjuka inför den här uppgiften och tar emot allt stöd som kan tänkas ges och är öppna för input på hur vi kan utvecklas tillsammans.

Som ny styrelse vill vi blicka framåt mot ett 2021 och en framtid som bygger på att vi som förening gemensamt står bakom vårt fotbollslag och när möjligheten finns skapa folkfester runt våra fotbollsmatcher! Vi kommer från och med detta år att spela våra matcher på nybyggda Mellringe IP och det ser vi fram emot. Det är en arena som är närmre vår grund och hjärta, ett stenkast från gamla kära Heden och vi hoppas unga som gamla kommer dit och stöttar vårt lag!

Slutligen vill vi tacka våra engagerade supportrar och vi hoppas på en stor uppslutning kring vårt fina lag, både digitalt och förhoppningsvis inom en snar framtid på plats på Mellringe IP. Med ert stöd kan vi nå vart vi vill. Tihe Suryoye!

Loading

Örebro Syrianska IF
mars 12, 2021