Örebro Syrianska rullade med bussen mot anrika Kopparvallen och en högintressant match mot Åtvidaberg på klassisk mark. Den gamla välklippta gräsmattan är sedan en tid tillbaka utbytt mot en uppvärmd konstgräsplan. De gul/röda som stod inför sin tredje träningsmatch för året, alla tre på bortaplan. Förra helgens fina insats, framförallt den första halvlek mot Assyriska FF skulle följas upp.

Åtvidaberg kommer ut lite bättre än vad vi lyckas gör dem första 10 minuterna. Efter hand lyckas vi få igång vårt passningsspel och vi kan se mönster vi jobbar med på träningen på  ett bra vis. Vårt försvarsspel ser även det riktigt bra ut. 1-0 till Åtvidaberg kommer mer av att vi slarvar en aning i vårt passningsspel och olyckligt spelar i bollen rakt på en på hemmaspelare och sekunderna senare har vi ett friläge och 1-0 ligger i målet bakom Jakob Kindberg. Vi låter oss inte påverkas så mycket av målet även om det kommer i ett skede där det känns som att vi har bra kontroll på tillvaron. När vi kliver in till pausvilan så är vi ändå relativt nöjda med vår prestation. Vi pratar om att vi vill involvera våra forwards mer i vårt anfallsspel och på så vis kunna hota motståndaren ännu oftare.

Vi startar upp andra halvlek på ett jättefint vis och sätter Åtvidaberg under press. Kvitteringen kommer efter 52 minuter när ”Jagge” lyfter in bollen bakom backlinjen in i straffområdet. Sebastian Huenul Helgesson kommer först på bollen, vrider och vänder med sin försvarare och lyckas trycka in kvitteringen bakom ”Åtvidkeepern”. Ett typiskt mål av en målskytt. I detta skede av matchen så känns det som att vi har momentum och ett klart grepp på tillställningen. Dessvärre sker det som vi inte önskar i detta skede. Vi spelar bollen fel igen och blir direkt straffade. 2-1 på tavlan. Här har vi svårt att komma tillbaka till vårt mer systematiska spel. I stället hamnar vi i ett spela som böljar fram och tillbaka vilket passar Åtvidaberg betydligt bättre än oss. 3-1 kommer i 85e minuten efter en omställning som leder till en situation nere i hörnet på straffområdet, rättskiparen för dagen blåser i pipan och pekar på 11 meters punkten.

Vi lyckas bättre med att involvera våra forwards under andra halvleken vi får även med wingbacks in bakom backlinjen vid fler tillfällen vilket ger flera intressant lägen. Vi lyckas dessvärre inte sätta dit någon av chanserna vi skapar i vårt spel. Prestationen är återigen på en bra nivå. Denna eftermiddag ligger det snarare i att vi behöver sätta dit våra chanser och plocka bort en del misstag som vi blir hårt straffade för denna eftermiddag. Vi tränare känner oss lugna i vart vi befinner oss. Vår process är bra och leder stadigt framåt. Vi håller på och bygger om laget rejält och jobbar med att tillsammans utveckla vårt spel till en ny nivå, en nivå som ska leda oss till nästa platå.

Kul och se denna eftermiddag:

Laurie Bell som växer in i sin roll son försvarsgeneral. Han är stark i duellspelet och läser av situationerna på ett bra vis. Han har även visat att han har en förmåga att fatta bra beslut i uppbyggnadsspelet.

Joel Berhane som gjorde sin första match för Örebro Syrianska. Joel kommer att tillföra energi och kreativitet till vårt mittfältsspel. Konkurrensen kommer styvna rejält och det blir viktigt att vi tar konkurrensen på rätt sätt då kommer den lyfta oss alla till en högre nivå.

Nu är det dags att kliva in i nästa vecka. Låta grunden i vårt spel bli kvar på denna nivå för att vi sedan ska kunna ta vårt anfallsspel ytterligare ett steg framåt. Nästa lördag rullar bussen ner till Västergötland och match på mot Skövde AIK. Utvecklingsarbete behöver ske i steg och vi ska inte rusa på för snabbt. Det är viktigt att vi har stort tålamod i det vi gör. Att vi tar md oss det positiva mellan varje match samtidigt som vi är redo att ta in mer information för hur vi ska hantera nästa steg.

Tillsammans är vi Örebro Syrianska och det är vi tillsammans som vi ska leverera goda resultat under året, alla kommer vara viktiga på olika sätt vid olika tillfällen. Det gäller att vara på plats och göra allt man kan vid varje tillfälle. Det är nämligen så att vi vet inte vid vilket tillfälle som just du kommer avgöra matchen genom ett fantastiskt försvarsspel, en fantastiskt räddning eller ett avgörande mål i slutet på matchen..     

Ses på Mellringe IP !!

Loading

Örebro Syrianska IF
februari 21, 2021