Lördag den 13 februari, dagen för alla hjärtans dag rullade bussen mot Södertälje Arena och ett ”derby” i träningsmatch nr.2. Assyriska FF mot Örebro Syrianska har sin egen historia. En egen eller snarare gemensam historia som kan diskuteras hur länge som helst..  

Nå väl, bussen letar sig tillslut framtill arenan som ligger alldeles intill Södertälje SK´s och Hasse Tellemars favorit plats. En inbjudande arena med en superfin konstgräsplan.  En konstgräsplan som skiljer sig en del från vad vi är vana vid. Den uppvärmda konstgräsytan gör den betydligt bättre men också mjukare och lite långsammare. Detta är en del av förklaringen att vi har lite bekymmer i vårt passningsspel och att driva upp bolltempot under första 10-15 minuterna.  Assyriska FF  tar ledningen efter 11 minuter när vi är aningen passiva i vårt spel en mot en i yttrekorridor. Vi är även alldeles för långsamma upp att blockera skottet som ska ge hemmalaget ledningen. Ett mål som skulle ge extra energi till de gul/röda. Otroligt glädjande och se hur vi tar oss an matchen från den här punkten. Mönstren  spelet som vi jobbar med under veckorna blir tydliga och vi tar över matchen mer och mer. Vi hittar bra kombinationer i spelyta 1 och 2 från yttre till inre korridor på ett jättebra vis. Vi har tydliga och bra lösningar på små ytor, kan vi ta detta vidare med spelvändningar och kombinationer med forwards in mot spelyta 3 så kommer vi hota motståndaren än mer. Tydliga steg i vår utveckling av spelet tas under matchen mot Assyriska FF inte minst under den första halvleken. 

Under andra halvleken jämnar matchen ut sig efter hand. Dels för att vi blir trötta på några håll och kanter men inte minst för att vi gör sju byten under den andra halvleken. Det gör ofta att strukturer är svåra att upprätthålla. Kvitteringen kommer efter en bra pressituation där våra forwards jobbar jättehårt i presspelet. Sebbe visar på hur gärna han vill vara med och påverka matcherna i en positiv riktning. Han krigar till sig bollen och ger Eliyo Turkan ett friläge i straffområdet. Den alltid lika excentriska Eliyo gör inget misstag och kvitteringen är äntligen på plats. En kvittering som lät vänta på sig ända till 65:e minuten men borde varit på tavlan redan under första 45 min.  

Idag satt vårt försvarsspel på ett bra vis, vårt presspel satt på ett jättefint vis. Utöver det så fortsätter vi och påvisar vår skicklighet i uppbyggnads spelet där vi använder många spelare och blir i och med det svåra att läsa av för våra motståndare. 

Kul och se Laurie Bell tillbaka på plan. Laurie besitter precis den pondus och det typ av ledarskap som vår unga grupp behöver. Det blir tydligt att personen Laurie Bell kommer vara ovärderlig under 2021. Han kommer bära kaptensbindeln och han kommer göra det på bästa möjliga vis. 

Idag gillade vi även och se Eliyo Turkan. En gedigen insats med bra rörelse där han öppnar upp för sina medspelare på ett bra vis. Med ett uns av skärpa till så hade Eliyo kunna gjort ytterligare något mål. Kan han hålla fokus på det som är bäst för laget och lägga ner än mer löpmeter under matcherna så kommer Eliyo kunna bli en nyckelspelare under kommande säsong. Det som behövs finns där, gäller att klara  av att göra ”rätt” men inte minst att våga bli riktigt trött, det finns så mycket mer att hämta ur liraren med energi som en kärnreaktor.

Vill även passa på och ge extra plus till Viktor Fransilla som lyfte sitt spel rejält mot matchen mot Degerfors förra veckan. Lugn och metodisk men samtidigt rejäl i närkamperna när det krävs.

Markus Karlsson, vilken utväxling han har i sin rörelse. Kan vi få Markus att komma rätt i sin löpningar och kombinationsspelet att sitta så kommer vi kunna ta oss in i assistytan på flera olika intressant sätt. Så länge orken var på plats så var Markus ett ständigt hot i sin wingbacksroll mot ett maktlöst hemmalag. 

Med stärkt självförtroende kliver vi in i en ny träningsvecka en vecka där vi ska vidmakthålla vår nivå samtidigt som vi ska bygga på med ytterligare alternativa vägar för att hota motståndarna ännu lite mer. Nästa lördag rullar bussen mott Kopparvallen för match mot Åtvidaberg. Vi ser framemot samma fräscha sallad från Freshfood och en lika god pasta från Tybble pizzerian. När dessa mycket viktiga detaljer är på plats så kommer det vara betydligt enklare för våra lirare att sätta fokus på det de ska sätta fokus på, spela fotboll.  Vi utvecklar inte bara spelet, vi utvecklar vår organisation och vi ska bli bättre inom samtliga områden. En dag i taget, som leder mot målet men varje dag ska göras och den ska göras med noggrannhet. Så att vi på slutet av dagen ska kunna summera, titta oss i spegeln och säga – vi gjorde allt vi kunde för att vara vårt bästa jag även denna dag… 

Forza Örebro Syrianska IF 

Loading

Örebro Syrianska IF
februari 15, 2021