Att hitta en målskytt är någonting som dem flesta tränare intresserade av. Utöver de potentiella målskyttar vi har i gruppen så har vi en tanke om att vi har hittat ytterligare en… Sebastian Huenul Helgesson kommer senast från en säsong för IFK Umeå i div 2, 10 mål av lagets 15 på 13 matcher i ett lag som tar 5 poäng. Det är ett imponerande facit. Sebbe har jobbat på jättebra under några veckor i träning och nu är det dags att presentera nästa nyförvärv till vår div 1 trupp 2021

Hur känns det att ha skrivit på för Örebro Syrianska?

Det känns spännande, har fått en bra bild av laget och tränarna så jag ser fram emot vad vi kan göra som lag! 

Varför föll valet på Örebro Syrianska? 

Valet föll på Örebro Syrianska eftersom jag vill spela på div1 nivå. Sen vill jag såklart bidra med bra fotboll och mycket mål och det känns som jag kan få ut de med Örebro Syrianska! 

Vad tror du att du kommer tillföra säsongen 2021?

Fotbollen är oförutsägbar men de jag vill tillföra är ett underhållande och effektivt anfallspel. Jag vill också bidra till att vi pushar varandra för att va på topp till varje match.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Är en allsidig spelare men trivs bäst framför mål. Skulle beskriva mig som en fysisk spelare med en sydamerikansk touch och ett öga för mål.

Klubbens ord om Sebbe:

Sebbe är en stark boxspelare med ett gott öga till målet. Han har en förmåga att komma till situationer och han har flera olika sätt att avsluta på när lägena kommer. Det som är en målskytts signum är att just göra mål är en viktig sak, kanske den viktigaste. Men även att man är beredd att offra en hörntand för att förpassa bollen in i nät. Sebbe har detta signum i sin natur. För att hävda sig i div 1 eller högre så behöver fler egenskaper adderas till listan. Det är ytterligare en god egenskap som Sebbe äger. Han vill lära sig och han är beredd att jobba stenhårt för att utvecklas som spelare. Den typen av spelare kommer må bra och utvecklas i fint vår miljö. Det skulle inte förvåna mig om denna 27 åriga Stockholmare skulle dyka upp i våra matchreferat som målskytt under säsongen.  

Vi välkomnar Sebastian Huenul Helgesson till Örebro Syrianska familjen.

Loading

Örebro Syrianska IF
februari 11, 2021