En rapport från Örebro Syrianskas förberedelser inför starten av Ettan norra den 3-4 april…

Januari lider mot sitt slut och ett intensivt arbete i föreningen från en hiskeligt massa människor. Styrelsen har haft åtskilliga möten med vår Manager Barsaum Cicek för att ge ledargänget en tydlig budgetram för spelartruppen. Arbetet har lett att vi framtill detta datum haft förmånen att presentera ett antal nyförvärv och en förlängning av Laurie Bell. Utöver det så har vi Marcus Karlsson, Mirza Turan, Viktor Fransilla, Kevin Johansson, Eliyo Turkan samt Ebrima Jaithe som redan är kontrakterade. Presenterade nyförvärv per 31 januari 2021 är: Jakob Kindberg Karlslunds IF HFK, Felix Bindelöv BK Forward, Nadir Ayeva ÖSK fotboll, Jonathan Forsberg åter efter utomlands äventyr och Rodin Deprem Umeå FC.

Vi ledare har en tanke om vad som kommer krävas av gruppen för att ta nästa steg för sin egen del och åt föreningen. Vi har en tanke om en helhet som hänger väl ihop med ungdomslagen och inte minst vår akademi. Örebro Syrianska ska etablera sig som en förening där det ska finnas en tydlig väg för våra unga spelare, vi ska vara en förening som förknippas med att fånga upp och utveckla talangfulla fotbollsspelare i länet. Vår målsättning är att vi ska klara detta utan att tumma på goda resultat för vårt representationslag. Detta är förstås en härlig utmaning. En utmaning som kräver en del från föreningen, från ledarna och från spelarna. Kravställningen från ledarna till spelarna kommer vara höga och vi räknar med att kravställningen mellan spelarna kommer vara minst lika höga. Det kommer vara helt avgörande att vår spelartrupp genomsyras av vilja att utvecklas, höga ambitioner, en positiv attityd till sin fotboll och inte minst ett mått av ödmjukhet. I regel är det ödmjukheten som får oss att titta på oss själva istället för på vår omgivning och det är just den förmågan som krävs för att nå sin fulla potential. – Vad kan jag göra för att bli så bra som möjligt? vad kan jag göra för att mina medspelare ska bli så bra som möjligt? 

Dessa enkla grundtankar är viktiga framgångsfaktorer i idrott och inte minst i lagidrott.

Nåväl, arbetet rullar på. Ytterligare förlängningar är att vänta inom kort precis som ytterligare några nya spelare. Men som menat med tidigare text så vill vi vara 100% (om det är möjligt) säkra på att vi får precis dem karaktärer och spelartyper som stärker vårt DNA.

Januari har rullat på ute på träningsytan. Ju längre månaden har gått har intensiteten höjts och strukturerna i spelet ser bättre och bättre ut. Utifrån dem givna förutsättningarna så är vi ledarstaben nöjda och är säkra på att vi är på en tillräckligt bra plats i vårt arbete just nu. Februari kommer bli hyperintressant. Vi inleder med match mot Degerfors redan på tisdag. Vi ser sedan framemot att bli klara med truppbygge för att sedan kunna jobb mer detaljerat med våra principer i försvarsspel och anfallsspel.

Spelare och ledare längtar efter att det ska dra igång på allvar och vi hoppas verkligen att pandemin kommer klinga av under vintern/våren så vi får möjlighet att ta oss an våra fotbollsutmaningar tillsammans med vår publik och våra supportrar.

Varma fotbollshälsningar från ett målmedvetet ledarteam. 

Loading

Örebro Syrianska IF
januari 31, 2021