Örebro Syrianska noterade sin tredje raka förlust i Ettan då man föll mot Team TG F (3-2) på Energi Arena Sol i Umeå. Förlusten innebar att Örebro Syrianska föll ner till kvalplats i tabellen.

Efter tre segrar och elva poäng på föreningens sex första division 1-matcher har Örebro Syrianska bara vunnit en av de elva senaste – och bara tagit en poäng på sista fem.

Örebro Syrianska skapade en hel del chanser, men brände dem. I stället gjorde Team TG både 1–0, i mitten av första halvlek, och 2–0, en frispark i 60:e minuten som Syrianskamålvakten Dildar Caliskan var på men tappade in.

Jaiteh kom in i 58:e och låg med starkt förarbete i straffområdet bakom att Degerforslånet Erik Grandelius fick öppet mål och kunde reducera till 2–1. Bara minuten senare kontrade TG dock in 3–1 efter att målskytten Gino Berg lurat bort Syrianskaförsvararen Owen John Wallis två gånger om. Syrianska fortsatte att forcera, och Basel Gorgis lyfte in en boll i straffområdet som Jaiteh nickade över utrusande TG-målvakten Gustaf Halvardsson. Men närmare än så, 3–2, kom Syrianska inte. Nu väntar ännu en tuff match hemma mot Frej på lördag. 

▪️ MATCHDAG
⚽️ Team TG FF ? Örebro Syrianska IF 3-2 (1-0)
▪️Erik Grandelius, Ebrima Jaiteh
? 13 September, 13:00 – ??EttanFotboll
?  NA/Mittmedia – SportExpressen play
? Energi Arena Sol

Loading

Mattias Kurt
september 14, 2020