Den sjätte omgången innebar en lång resa till Kalmar för att möte IFK Berga på Bergavik IP. Örebro Syrianska inkasserade sin första förlust i förra omgången, då IF Brommapojkarna vann med 1-0 på Örnsro IP. Spelarna var därför revanschsugna och visade karaktär genom att bortslå IFK Berga. 

Ebrima Jaiteh gav laget ledningen genom att resolut nicka in bollen i mål redan efter 10 minuter in i matchen. Laget spelar stabilt efter målet och hemmalaget tillåts inte skapa några vassare chanser. Inga fler mål görs under matchens första 45 minuter. Andra halvlek inleds där första slutade. Örebro Syrianska agerar stabilt och dubblar även ledningen i den 64:e minuten. Detta genom en hörna av Tobias Nilsson som Ebrima Jaiteh nickar ner till Kevin Johansson som i sin tur trycker in bollen i mål. Kevin Johanssons gör därigenom sitt första mål för klubben. 

Laget väljer att kontrollera matchen därefter och IFK Berga tillåts inte skapa allt för många chanser. Dock reducerar laget i den 87:e minuten men närmare än så kommer inte hemmalaget till en kvittering. Tre viktiga poäng för Örebro Syrianska som nu har 11 poäng totalt och placerar sig på en stabil sjunde plats. Nästa match för klubben är hemma mot Gefle IF den 11:e juli kl. 13:00.

⚽️ IFK Bergs ? Örebro Syrianska IF 1-2 (0-1)
Ebrima Jaiteh 0-1 10′, Kevin Johansson 0-2 64′
? 5 juli, 16:00 – ??EttanFotboll
? NA/Mittmedia – SportExpressen play
? Bergavik IP

Text: Jakob Oktay

Loading

Mattias Kurt
juli 5, 2020