Örebro Syrianska låg i underläge efter 45 minuter men vände till 2-1 i andra halvlek. Till slut fick dock laget nöja sig med 2-2 (0-1) i mötet hemma mot Gefle IF FF efter kvittering från bortalaget. 

Både Örebro Syrianska och Gefle hade inför matchen chansen att vid seger klättra i tabellen och skaka av sig bottenlagen. Att det var två formstarkalag som drabbade samman syntes också många gånger i den första halvleken, som präglades av hög intensitet och en hel del fotbollsgodis. Det var gästerna Gefle IF som kunde ta ledningen via Jacob Hjelte. Innan halvtid hade Ebrima Jaiteh chansen att kvittera men 0-1 stod sig halvleken ut.

I andra halvlek gjorde managern Barsaum Cicek flera byten. Owen Wallis var en av dem som bytes in. Just Owen slog en crossboll in i straffområdet där lagkaptenen Basel Gorgis  kunde nicka ner till Ebrima Jaiteh som skicka upp bollen i nättaket, 1-1 i 64 minuten. Knappt tio minuter senare var Basel Gorgis inne i straffområdet igen. Där klackade Basel fram bollen till Linus Lamu som dribblade sig igenom hela Gefleförsvaret och gjorde 2-1. Men Gefle svarade direkt och på en kontring skickade Nils Nilsson upp bollen i nättaket till 2-2, vilket kom att bli slutresultatet. Nästa match är redan på onsdag då man åker till Karlstad för möte med IF Karlstad Fotboll.


⚽️ Örebro Syrianska IF ? Gefle IF FF 2-2 (0-1)
⚽️Ebrima Jaiteh 1-1 64’, Linus Lamu 2-1 72’
? 11 juli, 13:00 – ??EttanFotboll
?  NA/Mittmedia – SportExpressen play
? Örnsro IP

Loading

Mattias Kurt
juli 11, 2020