Basel Gorgis blev stor hjälte när han såg till att Örebro Syrianska får med sig ett poäng från lokalderbyt mot Karlslund IF FK. och där med obesegrade på efter fyra omgångar.

Ett ganska hett derby mellan Karlslund och Örebro Syrianska både sätt till vädret och känslorna på planen. Örebro Syrianska hade en hel del boll, men spets saknades framåt för att översätta bollinnehavet i chanser och avslut. Det var istället Karlslund och i synnerhet som skapade farligheter. 0-0  stod sig tills signalen för halvtid ljöd.

Matchen fortsatte i andra halvlek med övertag för Karlslund som skapade chanser framför en storspelande Dildar i Syrianska-målet. Efter bland annat två straffmissar, så fick dröja ända till den 78 matchminuten innan Karlslund fick spräckte nollan.  Tidjani Diawara var påpassligt framme och styrde in ett hårt inlägg precis framför Syrianskas mål. I slutminuterna av matchen blev Basel Gorgis neddragen i straffområdet varpå domaren blåste straff. Linus Lamu klev fram för att sätta kvitteringen, men KIF-keepern räddade. På returen var Basel framme och satte kvitteringsmålet, 1-1. Som även fick bli slutresultatet i denna drabbning. 

Karlslund vann senare straffavgörandet (Svenska cupen) med 5-4 och tog sig därmed vidare.

⚽️ Karlslund IF FK ? Örebro Syrianska IF 1-1 (0-0)
Basel Gorgis 1-1 88′
? 27 juni, 16:00 –  EttanFotboll
?  NA/Mittmedia – SportExpressen play
? Karlslund Arena

Loading

Mattias Kurt
juni 27, 2020