Lördagen den 27:e juni beger sig Örebro Syrianska den korta sträckan till Karlslund Arena i Örebro för årets första Ettanfotboll derby. För motståndet står Karlslund IF FK och avspark sker kl. 16:00. Matchen räknas också som den uppskjutna Kvalfinalen till Svenska Cupen mellan lagen. Observera att matchen kommer att spelas inför tomma läktare, detta på grund av restriktioner kopplat till coronaviruset.

Efter den sköna segern med 2-1 hemma mot IFK Luleå gör vi oss redo för en ny match. Nu på lördag spelar vi borta mot Karlslund IF FK i den 4:e omgången av Ettanfotboll. Managern Barsaum Cicek har fullt manskap att tillgå, vilket ger full konkurrens om platserna till startelvan.

Den 13 maj 2011 var den senaste gången som Örebro Syrianska tog tre poäng på Karlslund Arena. Basel Gorgis, George Ekeh och Mubaraka Nyende gjorde målen i 1-3 segern.

Karlslund IF, fjolårets tia, har inlett säsongens tre första matcher utan någon seger. Lagets första match mot topptippade Sandviken IF, slutade oavgjort hemma på Karlslunds Arena. Klubben har sedan två raka förluster, först mot IK Frej på hemmaplan och sedan IF Sylvia borta på Östgötaporten. En stark defensiv har utgjort stommen, men avsaknaden av noteringar i målprotokollet reflekterar den skrala poängskörden.

På lördag gäller det för Örebro Syrianska att både hålla den egna nollan intakt men även förhindra att Karlslund tar sin första seger för säsongen.

Information om publik
I och med rådande omständigheter kommer matcherna i Ettan tyvärr spelas inför tomma läktare och vi vet inte när vi får ha er fantastiska supportrar på plats tillsammans med oss på arenorna.

Sändning av match
Inför säsongen köpte de etablerade bolagen NTM och Bonnier News upp rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att SportExpressen tillsammans med lokalmedietitlar (i vårt fall NA/Mittmedia) kommer sända Ettan-matcherna under säsongen.

Sportexpressenplay:
https://www.sportexpressenplay.se/fotboll/ettan

NA/Mittmedia:
https://www.na.se/sport

⚽️ Karlslund IF FK ? Örebro Syrianska IF 
? 27 juni, 16:00 – ??EttanFotboll
?  NA/Mittmedia – SportExpressen play
? Karlslund Arena

Loading

Mattias Kurt
juni 26, 2020