Örebro Syrianska dominerade i kvalet till Svenska Cupen-matchen mot Adolfsbergs IK. 1–3 var i underkant trots den klara segern. Framförallt var det hårda arbetet över hela planen och det höga tempot.

På ett kyligt Lugnet inledde Örebro Syrianska under onsdagen tävlingssäsongen. Örebro Syrianskas första chans skapades redan efter några minuter. Där Martin Alp kunde bryta bollen som snyggt passade till Linus Lamu som elegant passade tillbaka till Martin Alp. Örebro Syrianskas anfallare fick bollen framför sig och avslutade som målvakten i Adolfsberg kunde rädda. Mer än så skapades inte i första halvleken. 0-0 stod sig till pausvilan.

Under inledningen av andra halvlek försökte Adolfsbergs IK trycka mot Dildar Caliskans mål och hade några halvchanser men inget som hotade på allvar. Örebro Syrianska kontrollerade matchbilden under hela andra halvlek men hade svårt att skapa farliga lägen för att trycka dit ett första mål. Men i matchminut 48 kunde Michel Yanez Hernandez snyggt trycka dit 0-1. Ebrima Jaiteh byttes in med 30 minuter kvar och kunde utöka ledningen till 0-2. Adolfsbergs IK kunde i matchminut 63 reducera till 1-2. Ebrima Jaiteh kunde i 70:e fastställa slutresultatet till 1-3. Nu på söndag väntar träningsmatch mot IF Karlstad Fotboll.

Adolfsbergs IK – Örebro Syrianska IF 1-3 (0-0)
2020-03-04, Kl 20.15 – Lugnets IP, Konstgräs
Michel Yanez Hernandez 0-1 48’
Ebrima Jaiteh 0-2 60’
Ebrima Jaiteh 1-3 70’

Mattias Kurt
mars 5, 2020