Tävlingssäsongen sätter äntligen igång. För Örebro Syrianskas del väntar division 3-laget Adolfsbergs IK på bortaplan i gruppspelet i kvalet till Svenska Cupen under onsdag kväll på Lugnets konstgräs med matchstart 20.15.

Under onsdag kväll spelar Örebro Syrianska säsongens första tävlingsmatch. Laget möter Division 3-laget Adolfsbergs IK i den första gruppspelsmatchen i kvalet till Svenska Cupen. Laget till matchen är trots en del bortfall väldigt starkt men trots att det sett bra ut under försäsongen gäller det att prestera när det är tävlingsmatch. Förlust mot IF Sylvia senast med hela 5-1 är det ett ganska taggat Örebro Syrianska som står på plan i årets första tävlingsmatch.

Kvalet till Svenska cupen består i år av tre grupper med tre lag i varje grupp. I vår grupp, Grupp 1, spelar även IFK Kumla. Gruppspelet är enkelrondigt där vinnaren i respektive grupp samt bästa 2:a går vidare till kvalfinaler som spelas i april/maj. Segrarna i respektive kvalfinal är sedan kvalificerad för Svenska cupen 2020/2021.

I Grupp 2 spelar Karlslunds IF HFK, Vretorps IF och Yxhults IK. I Grupp 3 spelar BK Forward, IK Sturehov och Rynninge IK.

Adolfsbergs IK kom på en åttonde plats förra säsongen i divison tre. Adolfsbergs IK kommer senast från en 3-0 förlust mot Rynninge IK i träningsmatch, efter en svag match på Lugnets IP. 

Adolfsbergs IK – Örebro Syrianska IF
2020-03-04, Kl 20.15 – Lugnets IP, Konstgräs

Loading

Mattias Kurt
mars 3, 2020