Örebro Syrianska:s försäsong rullar vidare. Man drabbar samman med FC Trollhättan. En välbekant motståndare går in i sin tredje försäsongsmatch på Mellringe IP:s, konstgräs kl 14.00.

Efter förlust mot Degerfors och oavgjort mot Assyriska i den svenska vinterkylan spelar Örebro Syrianska på lördagen sin tredje träningsmatch för året. På lördagen väntar en, i alla fall på pappret, klart tuffare utmaning. FC Trollhättan gästar Örebro i vad som blir divison ett lagets tredje träningsmatch för året. Även om det knappast är resultaten som står i fokus under försäsongen så är det givet att Örebro Syrianska siktar på att knipa årets första vinst på hemmaplan. Inför matchen har en hel del spelare dragits med skador som hör till årstiden, men förhoppningsvis kan så många som möjligt matchas ändå.

De svartröda från västergötland är några som Örebro Syrianska känner väl sedan tidigare. Så sent som 2018 möttes lagen i divison två-sammanhang två gånger med oavgjort borta och seger för FC Trollhättan hemma.

FC Trollhättan tog steget upp 2018 efter kval till division ett och gjorde ett bra år som nykomling i division ett genom att vara inblandade i uppflytningsstriden. Man tog en stabil femte plats som nykomling. Inför säsongen har man både tappat viktiga kuggar som Albinot Rexhepi. Men har rustat upp truppen med nya namn och rutinerade spelare med klass.

Man kommer senast från en stark match mot superettalaget Gais där man höll nollan men hade stora delar av matchen problemet med att inte få till försvarsspelet i början av matchen och som slutade mållöst efter att man fick i ordning försvarsspelet.

Örebro Syrianska IF – FC Trollhättan
2020-02-15, Kl 14:00 – Mellringe IP, Konstgräs

Loading

Mattias Kurt
februari 14, 2020