Träningsmatchen mellan Assyriska IK och Örebro Syrianska IF slutade 1–1 (0–1)  på Zinkensdamm i Jönköping. Linus Lamu gav Örebro Syrianska ledningen i den 35 matchminuten då han slog in den snyggt och ledningen stod sig i 91 minuten då hemma laget kvitterade efter individuellt  misstag.

Mulet över Zinkensdamm under lördagseftermiddagen så var dags för Örebro Syrianska:s andra träningsmatch under 2020. Liksom i den första träningsmatchen mot Degerfors IF (2–1) förra helgen var planen att byta ut merparten av startelvan efter den första halvleken. Försvaren Erik Sachs saknades och även Laurie Bell på grund av sjukdomar och skador.

Örebro Syrianska inledde matchen piggt och redan i den åttonde matchminuten skapades första lägget där av Martin Alp som spelades fram helt fri av Basel Gorgis med målvakten som gjorde en paradräddning. Resterande del av den första halvleken var ganska händelsefattig med ett spelförande Örebro Syrianska som dock noterades för flera skott mot mål ett resultat som stod sig i halvtid.

Till den andra halvleken bytte Örebro Syrianska två spelare Owen Wallis och Marcus Karlsson som ersattes av en testspelande Felix Bindelöv och Michel Yanez Hernandez som kom in istället för Marcus Karlsson. Andra halvleken inleddes rätt så avvaktade från bägge lagen, men en bit in i halvleken så skapade Örebro Syrianska flera chanser bland annat  av Linus Lamu som kunde gjort sitt andra mål för dagen. Men resultat stod sig alltjämt. I den 60 minuten byts Martin alp ut och in kommer Ebrima Jaiteh som gjorde ett piggt inhopp och skapade stor oro för Assyriska försvaret. Örebro Syrianska var under en period något tillbakapressade, men man lyfte upp och stabiliserade spelet igen. Örebro Syrianska såg ut att göra 0-2 när Martin Alp får ett öppet mål från väldigt nära håll men lyckas skjuta över (som även bytes in igen). Tros det så såg det ut som om vi skulle hålla undan och få med oss årets första seger. Istället kunde Assyriska i den 91 minuten kvittera till 1-1 Malcolm Isaiah Shaw kvittera efter ett individuellt misstag och som också blev slutresultatet.

Örebro Syrianska IF vill tacka Assyriska IK Jönköping för en bra genomförd match, och även ett stort tack till Assyriskas styrelse som bjöd hela klubben på mat efter matchen. Stort lycka till med säsongen 2020.

Assyriska IK – Örebro Syrianska IF 1-1 (0-1)
2020-02-08, Kl 13:30 – Zinkensdamm
Linus Lamu 35’, Malcolm Isaiah Shaw 91’

Loading

Mattias Kurt
februari 8, 2020