Örebro Syrianska fick under lördagen besök av FC Trollhättan i årets tredje träningsmatch. Örebro Syrianska förlorade träningsmatchen mot FC Trollhättan, en match som spelades på Mellringe IP:s konstgräs under strålande förutsättningar.

Under lördagseftermiddagen var det dags för Örebro Syrianskas:s tredje träningsmatch under 2020. Liksom i den andra träningsmatchen mot IF Assyriska IK förra helgen var planen att byta ut merparten av startelvan efter den första halvleken. FC Trollhättan inledde matchen piggt och redan i den tredje matchminuten gjordes en framrusande Trollhättan-spelare ner precis utanför straffområdet och domaren signalerade för straff. Men Dildar Caliskan i Syrianska-målet stod i vägen och räddade en tämligen svag straff.

Matchbilden utjämnades efter FC Trollhättans:s pigga inledning där Örebro Syrianska tog över och skapade ett farligt läge där Michel Yanez Hernandez slår in den till Martin Alp som blir nedknuffad men domaren friar helt från straff. Resterande del av den första halvleken var ganska händelsefattig med ett spelförande Örebro Syrianska som dock inte noterades för några fler skott mot mål. Inför den andra halvleken bytte Örebro Syrianska fyra spelare. I den 68:e matchminuten blev en Trollhättan-spelare frispelad och kunde enkelt placera in 1-0 för bortalaget.

Under matchens gång hade Linus Lamu ett fint läge att måla för sitt Syrianska men Trollhättan-keepern gjorde en skicklig benparad som räddade bortalaget från baklängesmål. Matchen innehöll få målchanser i vilken Trollhättan inledde bäst men med ett Syrianska som jämnade ut spelet utan att för den delen skapa tillräckligt för att göra mål.

Örebro Syrianska IF – FC Trollhättan 0-1 (0-0)
2020-02-15, Kl 14:00 – Mellringe IP, Konstgräs

Loading

Mattias Kurt
februari 15, 2020