Efter premiärförlusten mot Degerfors IF går Örebro Syrianskas försäsong vidare med årets andra träningsmatch under lördagen, mot division ett laget Assyriska IK Jönköping. Matchen sparkar igång klockan 13.30 på Zinkensdamm i Jönköping.

Försäsongen sattes igång på allvar för en knapp vecka sedan för Örebro Syrianska, i och med årets första träningsmatch mot superettan laget Degerfors IF. Man åkte på en hedersam 2-1 förlust på Stora Valla.

Inför matchen mot Assyriska IK Jönköping fortsätter man bygga vidare på det positiva från förra veckans match och veckans träning. Det kan bli debut för ett par nya ansikten till den här matchen. Dem flesta spelarna är tillgängliga till matchen. Det kommer blir spännande att se hur managern Barsaum Cicek kommer ställa upp laget.

Motståndarna på lördagen är
Assyriska IK Jönköping, Assyriska IK, är en fotbollsförening från Jönköping i Småland. Föreningen grundades 2009 och har sin hemmaplan på Rosenlunds IP. Klubben kommer från en historisk säsong bakom sig då man 2018 tog steget upp till division ett, som nykomling tog man en elfte plats i Division ett södra 2019. Under 2020 går man in i sin andra säsong och har värvat flera rutinerade spelare som Daryl Smylie. Man har som förening en långsiktig målsättning om att avancera och klättra i seriesystemet. Vilket också gör att man nu för första gången någonsin är det Assyriskalag i Sverige som ligger högst i seriesystemet.

Man har hunnit spela två försäsongsmatcher ett mot superettalaget Norrby IF där man föll med 3-0 och kommer nu senast från en klar seger mot sin broder förening Assyriska BK med 6-0.

Mattias Kurt
februari 7, 2020