Inför ett fullsatt Örnsro IP och härlig inramning hemmabesegrade Örebro Syrianska serietvåan Stenungsund med 2-1 efter två fullträffar av skytteligaledaren Linus Lamu.

Matchen inleddes med mycket bollinnehav för hemmalaget som kontrollerade de inledande minuterna väl. 20 minuter in i halvleken blir Linus Lamu nedknuffad i straffområdet varpå domaren blåste straff. Samme Linus får ta straffen som är bergsäkert placerad vilket innebar 1-0 till de rödgula. Ju längre halvleken led så stressade Stenungsund Syrianskas backlinje till misstag vilket i den 37 matchminuten skulle resultera i ett kvitteringsmål. Efter nickskarv i duell i straffområdet hamnade bollen hos Gustav Kjellström som stänkte in bollen på halvvolley. Strax innan hade dessutom Dildar i Syrianskamålet skickligt räddat en straff för Stenugnsund. 1-1 fick stå sig in i halvtidsvila och kampen ute på planen vittnade om betydelsen av denna match.

Syrianska kommer ut till andra halvlek och tar tag i taktpinnen direkt. Kontrollerat så rullade man boll fint och skapar en del lägen. 10 minuter in i halvleken kontrar hemmalaget vackert och efter passning till Lamu signerat Martin Alp så avlutade Linus vackert med att lätta bollen över SIF-keepern och in i mål, 2-1. Stämningen på Örnsro vid 2-1-målet gick inte att missta och var minst sagt magisk. Efter ledningsmålet så började de rödgula i takt med att minuterna tickade på slå av på takten och inriktade sig alltmer på försvars- och kontringsspel. Detta gjorde man behärskat och skickligt då SIF hade svårt att skapa någon riktigt het målchans i slutet av matchen. Ställningen stod sig matchen ut och Syrianska tar till slut en rättvis och riktigt tung seger.

Örebro Syrianska vill rikta ett stort tack till alla som tog sig till Örnsro denna lördag och hjälpte laget till denna viktig seger. Fyra omgångar återstår och Syrianska har fyra poäng ner till Grebbestad som är ny serietvåa och sju poäng ner till Stenungsund som halkar ner till en fjärdeplats i och med dagens förlust.

Loading

Mattias Kurt
september 14, 2019