Örebro Syrianska går en ytterst viktig seriefinal till mötes när serietvåan Stenugnsunds IF kommer på besök till Örnsro IP. En seriefinal som förväntas sätta tonen på säsongsavslutningen.

I det första mötet mellan lagen gick Stenugnsund segrande ur striden efter 2-1 hemma på Wosabplan. Nu är det alltså dags för returmöte, denna gång hemma på Örnsro IP för det rödgula hemmalaget. Fyra poäng skiljer lagen åt inför matchen vilket ramar in betydelsen av helgens möte. Bortalagets främste målskytt Lord Ofosuhene som stått för sex mål under säsongen är avstängd till matchen.  Stenugnsund fick i den senaste omgången se sig besegrade av Vänersborgs IF med 1-0 då man även fick ett mål bortdömt för offside.

Syrianska kommer till seriefinalen som serieledare med 15 vinster, två oavgjorda och fyra förluster. Dessutom har man gjort flest mål men även släppt in minst i serien.  I den senaste omgången lyckades Syrianska med en imponerande vändning hemma mot Nordvärmland då man lyckades vända 0-2-underläge till vinst (3-2). Tobias Nilsson avslutade målskyttet i slutminuterna med ett underbart och förlösande frisparksmål som bidrog till vilt jubel på Örnsro. Vi får hoppas på liknande scener på lördag när ytterligare tre viktiga poäng står på spel.

Örebro Syrianska uppmanar samtliga supporters att ta sig till Örnsro på lördag för att stötta laget i denna viktiga seriefinal. FRI ENTRÉ gäller. Stort tack till våra sponsorer Satin, GGM Gastro, Hjalmar Hotell, S:ta Maria Kyrkan, Suryoyo Shop och Telegrossen.se som tillsammans bidragit till fri entré för samtliga besökare. Dessutom bjuds det på gratis aktiviteter för samtliga barn med bland annat hoppborg, speedshooting och ansiktmålning.

Vi ses på Örnsro!

Loading

Mattias Kurt
september 13, 2019