Toppmötet mellan Örebro Syrianska och Gauthiod på midsommardagen bjöd på både kamp och skönspel. Hemmalaget drog dock längsta strået i en match där mycket stod på spel.

Den första halvleken präglades av mycket kamp och det märktes direkt att det var en match som skulle handla om små marginaler. Gauthiod var dock det lag som hade litet övertag under den första halvleken. Laget vann fler andrabollar och var snäppet mer aggresivt i presspelet än hemmalaget. Mot slutet av halvleken började Syrianska träda in i handlingarna allt mer och kunde gå till halvtidsvila med 0-0 som resultat.

I den andra halvan av toppmötet fortsatte kampspelet med spelavbrott i och med liggande spelare i båda lagen. Känslan var dock att Syrianska tog över spelet ju längre halvleken led. I matchminut 62 gav det utdelning genom Linus Lamu efter ett par öppnande passningar som friställde målskytten. Kort därefter ökade Yoann Fellrath på till 2-0 efter ett inlägg från högerkanten, matchminut 66. Gauthiod replikerade snabbt och kunde i den 72 minuten reducera till 2-1 genom Kenan Mehovic. Därefter riktade hemmalaget in sig på försvars- och kontringsspel. Gauthiod tryckte på och var stundtals riktigt farliga framför mål. Framförallt stod Kristijan Nikolla för en riktigt vass insats och det mesta av spelet söktes via nr 10 i bortalaget. I matchminut 84 kommer Ebrima Jaiteh med full fart i en kontring och avancerar in i straffområdet där han blev nedriven. Domarn pekar på straffpunkten och inbytte Martin Alp klev fram och stänkte distinkt in 3-1, otagbart för Gauthiod-keepern. Matchen slutar också 3-1 efter en slutforcering utan resultat för bortalaget.

Syrianska tar därmed tre blytunga poäng i toppstriden i en jämn match där man genom effektivitet och en bättre andra halvlek visade vägen.

Loading

Mattias Kurt
juni 22, 2019