På lördagen klockan 15.00 spelar Örebro Syrianska IF sin sista hemmamatch innan drygt tre veckors sommaruppehåll, då man möter Grebbestads IF på Örnsro IP.

Våren går mot sitt slut. Bara två match återstår för Rödgul innan man har avklarat femton omgångar och går till ett par veckors sommarvila. Skön vinst senast mot seriefavoriten Gauthiod på midsommardagen bjöd på både kamp och skönspel. Hemmalaget drog dock längsta strået i en match där mycket stod på spel.

Mot Grebbestads IF på hemmaplan på lördagen ska man avsluta vårens sista hemmamatch på bästa sätt och ge sig själva ett fint utgångsläge inför hösten, är tanken. Man saknar sen tidigare kaptenen Basel Gorgis som rehabar för att vara tillbaka till höstsäsongen och nu i veckan skadade Amar Bukva knät. Även han missar denna match. Man saknar även Stefan Hannason som är avstängd. Yoann och Jonathan Forsberg är osäkra för spel.

Grebbestads IF ligger på en fjärdeplats i tabellen, man hade en svag fjolårssäsong där man slutade tredje sist och åkte ur divison ett. Årets säsong har så här långt varit lyckad, man smyger med strax bakom toppen med 22 inspelade poäng.

Man kommer till matchen mot Örebro Syrianska där man i veckan spelat ett kval till Svenska Cupen mot FC Trollhättan som vann med hela 0-4 och ett oavgjort resultat senast mot Vänersborgs IF på hemmaplan. Räkna med ett revanschsuget Grebbestads som vill besegra Örebro Syrianska då man föll senaste mötet mellan varandra.

Loading

Mattias Kurt
juni 28, 2019