Vårsäsongen närmar sitt slut, och det med besked. Toppmöte mot formstarka IK Gauthiod stundar och det är oerhört viktiga poäng på spel inför storpublik hemma på Örnsro IP under midsommardagen klockan 14.00

Örebro Syrianska kommer från en stabil bortaseger mot tabelljumbon Vänersborg IF. Yoan Fellrath öppnade målskyttet i slutet av den första halvleken innan innan Ebrima Jaiteh, Linus Lamu och Albin Ödberg följde upp med varsitt mål och fastställde slutresultatet 4-0.

I Örebro Syrianska saknas fortfarande lagkapten Basel Gorgis. Men Martin Alp är tillbaka i truppen efter sin skada som spökat de senaste omgångarna. I övrigt bör det vara samma manskap som senast som finns att tillgå för Barsaum Cicek. Att spekulera om en trolig startelva är svårt.

Morgondagens motståndare IK Gauthiod som var för handstippade att ta hem serien i år har verkligen kommit igång den senaste tiden efter en lite tveksam säsongsinledning. Man har två raka segrar och besegrade IFK Uddevalla stort senast på bortaplan med hela 4-1 trots Uddevalla-ledning. Man har inga avstängda spelare, dvs samtliga spelare är tillgängliga.

Örebro Syrianska behöver verkligen se upp med Gauthiod-spelaren Jacob Berg. Han har på sistone varit i god form delar skytteligaledning med Linus Lamu på 12 mål var.

Gauthiod ligger bara tre poäng bakom Örebro Syranska med lika många spelade matcher, och Örebro Syrianska behöver verkligen en seger för att inte riskera att halka efter i den absoluta toppen.

Loading

Mattias Kurt
juni 21, 2019