På lördagseftermiddagen ställdes Örebro Syrianska mot Vårgårda IK, ett hett möte i elfte omgången. Ca 1100 personer hade tagit sig till Örnsro IP för den stora publikfesten. Örebro Syrianska gav mötet mot Vårgårda IK en speciell touch. 50 sponsorer bjöd på fri entrè.

Förutsättningarna inför lördagens match mellan Örebro Syrianska och Vårgårda IK var idealiska. Två lag med fin form, högsommarvärme i Örebro och 1100 i publik.

Örebro Syrianska drog upp tempot direkt och hade mestadels av spelet men skapade inte så mycket i första halvlek. Vårgårda IK hade en träff i utsidan av stolpen mer en så skapades inte av båda lagen i första halvlek.

I andra halvlek ökade Örebro Syrianska tempot och man skapade flera bra chanser och ett ledningsmål låg i luften. Ebrima Jaiteh kunde ge Örebro Syrianska ledningen med 1-0 i matchminut 67. Sedan utökade man via en fantastisk hörna av Tobias Nilsson som hittar en lovande talangen Jonathan Forsberg som kunde utöka till 2-0. Man fortsatte spela en fantastisk fotboll efter 2-0 då Vårgåda inte hade något att säga och man kunde utöka till 3-0 via Martin Alp som hoppade in i matchen. Tre viktiga poäng och fortsatt toppkäning. 

Mattias Kurt
juni 8, 2019