Örebro Syrianska tog tre otroligt sköna poäng hem till Örebro under lördagens bortamatch i Sysslebäck, då man mötte Nordvärmlands FF.

Örebro Syrianska inledde matchen bäst och Nordvärmland fick inte låna mycket boll i de inledande minuterna. Och det var Örebro Syrianska som skulle få det första läget, när vi efter en bollvinst kunde trycka oss fram, avslutet gick in i mål via Linus Lamu som placerade den elegant bakom Nordvärmland målvakten 0-1. Första halvlek var en jämn historia med fördel där Örebro Syrianska hade ett kompakt försvarspel och ett 1-1 resultat i halvtid efter att Nordvärmland gjort mål på Syrianska misstag.

I andra halvlek fick hela laget ny energi och man spelar en fin fotboll med mycket boll längst marken. Man får utdelning ganska omgående i andra halvlek då Linus Lamu blir fälld och snyggt placerar straffen till 1-2. Efter ledningsmålet fortsätter man spela stabilt i defensiven. Men Nordvärmland lyckas kvittera i match minut 60 till 2-2. I matchminut 68 byttes Martin Alp in och det skulle vara ett avgörande byte då han i matchminut 88 kunde avgöra matchen till 2-3 och det blev stort ett jubel från de tillresta supportrarna på plats.

Loading

Mattias Kurt
maj 25, 2019