På Kristi himmelsfärd klockan 15.00 är det dags igen för match på Örnsro IP när man tar sig an Lidköping FK i den nionde omgången.

Efter en viktig seger mot Nordvärmlands på bortaplan senast, rullar det täta spelschemat vidare när Rödgult möter Lidköping FK hemma på Örnsro IP nu på torsdag.

Hamodi Al-mayahi, Basel Gorgis, Mikael Loön och David Thorngren som alla fyra missade matchen mot Nordvärmland FF är dock tillbaka och tillgängliga för spel mot Lidköping FK.

Den första av veckans två matcher spelas mot Lidköping som har byggt vidare på sitt framgångsrecept från fjolårssäsongen då man efter en succéartad säsong vann division tre och är nykomling i årets serie.

Årets säsong har börjat bra för att vara nykomling, man har skrapat ihop hela femtonpoäng på åtta omgångar och placeras sig på en fjärdeplats. Rasmus Gerhardsson Arvidsson är en spelare som man måste se upp för då han redan har nätat vid sex tillfällen och placerar sig på en fjärde plats i skytteligan.

Senast kommer man från en stark insats mot seriefavoriten IK Gauthiod där Lidköping tog ledningen men Gauthiod kunde kvittera, ett resultat som stod sig matchen ut. Oscar Norlin som nätade senast mot Gauthiod missar matchen mot Örebro Syrianska pga tre gula kort.

Loading

Mattias Kurt
maj 29, 2019