Matchen på Örnsro IP mellan Örebro Syrianska och Lidköping slutar 1-1.

Matchen inleds väldigt avvaktande från båda lagen. Det blåser mycket och det är väldigt svårspelat. Lidköping tar ledningen i mitten på första halvlek genom en frispark. Syrianska skapar tre kanonlägen som borde resulterat i minst ett mål under första halvleken. Man får även ett mål felaktigt avblåst för offside.

Syrianska inleder andra halvlek i ett väldigt högt tempo där man vinner många andrabollar och skapar chans efter chans. Efter ca 15 minuter av den andra halvleken flyttar man upp lagkaptenen Basel Gorgis i anfallet och skapar ett oerhört tryck framåt. Till slut kommer 1-1 målet rättvist efter ett drömmål från Albin Ödberg på volley, helt otagbart för Lidköpings målvakt som förmodligen gör sitt livs match. Han räddar minst 4-5 givna mål. På övertid träffar även Basel kryssribban och målvakten gör en kanonräddning på Yoanns läge minuten efter. 1-1 slutar matchen och Syrianska är fortsatt med i toppstriden. På söndag möter man Stenungsund borta i en oerhört viktig match. Seger där och man leder serien igen. Vi tackar publiken som kom och stöttade laget trots det dåliga vädret. Varmt välkomna nästa vecka på lördag då sponsorerna bjuder på fri entré och en massa gratisaktiviteter för barnen på Örnsro IP.

Loading

Mattias Kurt
maj 30, 2019