Seriens hittills två bästa lag drabbar imorgon samman på Wosabplan, för en tidig seriefinal. Örebro Syrianska åker ner till Stenungsund för ett möte med serieledaren Stenungsunds IF, med en sen avsparkstid kl. 18.00.

Efter poängtapp senast mot Lidköping FK, rullar det täta spelschemat vidare när man på söndag möter serieettan i en tidig seriefinal på bortaplan.

Med två poäng mindre och en andraplacering så ska Örebro Syrianska IF ta sig ann serieledarna Stenungsunds IF på bortaplan. Örebro Syrianska har precis som Stenungsunds visat fin form under hela säsongen.

Dessutom är det värt att nämna att lagets främsta målskyttar Linus Lamu och Martin Alp har stått för hela 20 mål av dem totala 31 som man mäktat med framåt.

Laget har tillsynes växt för varje match och spelarna spelar för tillfället med stort självförtroende och en enorm kämparvilja. Det kan behövas i den stundande seriefinal som väntas dra storpublik till Wosabplan på söndag.

22 poäng och serieledning är Stenungsunds IF. facit efter 9 omgångar. Man har gjort 20 mål framåt men endast släppt in 8 mål, man har mäktat med  7 segrar, ett kryss och en förlust. Det går onekligen inte att klaga på formen hos serieledarna. I den senaste matchen vann man borta mot IK Gauthiod trots underläge, vände man matchen till en 1-2 seger.

Trots den goda formen och poängskörden så är det nya förutsättningar som väntar på söndagskvällen. En hett seriefinal väntar med allt vad det innebär. För motståndet står ett annat spelande lag som även har visat på fin form under säsongsupptakten.

Loading

Mattias Kurt
juni 1, 2019