Tobias Nilsson kan vara den mest meriterade fotbollsspelaren i klubbens historia med cirka 200 matcher i Allsvenskan och Superettan. Dessutom har ”Tobbe” fem juniorlandskamper under bältet. Med en historik i klubbar som bland annat Malmö FF, Falkenbergs FF, Örebro SK och Jönköpings Södra IF hamnade Tobias förra året i Örebro Syrianska IF. 2019 blir därmed den andra säsongen hos de rödgula.

– Vad kan du säga om din första säsong i Örebro Syrianska IF?

först o främst så skulle jag vilja rikta ett stort tack till alla inblandande för ett fantastiskt mottagande !! Både spelare, ledare, styrelse, sponsorer och alla fantastiska människor runt klubben har gjort att detta är en klubb som ligger mig varmt om hjärtat redan efter en säsong. Rent resultat mässigt så tycker jag att vi gjorde en stark säsong och avslutade på en fin fjärde plats även om vi såklart hade siktet inställt på en högre placering. För min egen del så tycker jag att den va helt ok, jag känner mig mer o mer trygg i min roll i laget så jag e helt övertygad att 2019 kommer att bli ett bra år för oss alla.

– Hur ser dina förväntningar ut inför säsongen 2019?

förväntningarna på 2019 är goda, tycker att klubben har agerat på ett bra sätt för att fylla upp dom tappen av spelare som vi haft inför detta året. Dom nya spelarna som kommit fyller på med både spets och bredd så att vi kan klara av att hålla nivå över en hel säsong.

– Hur bra koll har du på övriga lag i serien och vilket lag, på förhand, tror du blir jobbigast att möta?

Jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte har så stor koll på dom andra lagen, fokus ligger på vad vi ska uträtta för att kunna vinna mot vilket lag som helst i denna serie. Respekten finns självklart för alla lag i serien men kan vi prestera på 100% av vår kapacitet så får laget på andra anpassa sig för oss istället.

– Du gjorde ett par riktiga drömmål ifjol, vad kan vi supportrar förvänta oss i år?

Haha a jag gjorde 2 mål förra året och dom va väl helt ok tycker jag, men förväntningar på mål från min sida skulle jag väl säga att dom inte ska vara allt för höga jag kommer att göra allt jag kan för att bidra till att vi ska vinna matcher, sen om det är mål lr något annat får vi se när vi drar igång.

– Finns det någon spelare som du skulle vilja lyfta något extra som du tror kan överraska positivt i år?

Det finns väldigt mycket kvalité och potential i det här laget så jag väljer att lyfta fram kollektivet istället för någon enskild spelare, kan vi som lag, trupp, förening och supportrar leverera på den nivå som vi kan och vill så kommer det här året va ett år att minnas.

Loading

Mattias Kurt
april 17, 2019