På lördag klockan 16.00 jagar Örebro Syrianska vidare efter tre nya poäng när man tar sig an IFK Uddevalla på bortaplan i 10:e omgången.

Man ställdes mot serielederna senast FC Trollhättan, ett hett toppmöte i nionde omgången. Ca 1300 personer hade tagit sig till Örnsro IP till den stora publikfesten. Förväntningarna var höga inför matchen, trots bra spel och målchanser så fick man nöja sig med en poäng.

Efter oavgjort senast hemma mot serieledarna FC Trollhättan, siktar givetvis dem rödgula nu mot en skön trepoängare på bortaplan mot IFK Uddevalla. Man saknar tyvärr skyttekungen Linus Lamu efter att han fått sitt 3:e gula kort för säsongen. Det innebär att han automatisk är avstängd, men det ska inte hindra huvudtränaren Barsaum Cicek från att mönstra ett starkt manskap på plan på lördag.

IFK Uddevalla inledde säsongen med sex raka matcher utan att förlora. Men den sviten övergick sedan i två raka förluster, och senast åkte man på en 3-2 förlust borta mot Nordvärmlands FF. Räkna med ett ganska taggat hemma lag som vill studsa tillbaka till vinnarspåret igen. Lagets främste målskytt Joakim Berggren har stått för åtta mål och är en spelare som Örebro Syrianska får hålla lite extra koll på.

Loading

Mattias Kurt
juni 8, 2018