Efter 90 intensiva fotbollsminuter var det fortfarande omöjligt att utse en vinnare i dagens toppmöte mellan Örebro Syrianska och Karlstad BK. Slutresultatet blev 2-2 i en högintensiv match mellan två välspelande lag och Örebro Syrianska var närmast segern.

Dagen innan midsommar sökte sig ca 200 personer för att se toppmötet. Förväntningarna var höga, Örebro Syrianska och Karlstad BK är normalt sevärda tillställningar. Så blev det också i dag.

Efter bara tre minuter satte Örebro Syrianska tonen, Rabi Mourad fick en fin boll av Linus Lamu där Rabi Mourad snyggt lobbade över målvakten och 1-0 var ett faktum. Örebro Syrianska hade flera chanser att öka på ledningen och spelade en bra fotboll fram till den 28:e match minuten då turligt Karlstad BK kunde kvittera. Det dröjde inte länge till innan Karlstad BK kunde ta ledningen med 1-2 i den 33:e matchminuten. Bollen hamnade turligt på en Örebro Syrianska spelare och kunde styras in. Efter ledningsmålet kunde Karlstad BK pressa på ordentligt och Dildar Caliskan gjorde flera snygga räddningar och höll Syrianska kvar i matchen.

I andra halvlek kom Örebro Syrianska ut som ett helt nytt lag och kunde ta kommandot om matchen och skapade flera bra chanser. Det dröjde till match minut 60 då Linus Lamu var framme och kunde trycka ditt 2-2 ett mål som låg i luften. Men Örebro Syrianska gav sig inte och fick i den 75:e minuten sånär till det efter en framryckning på högerflanken av Stefan Hannason och ett hårt skott på mål som var nära ett ledningsmål. Mot slutet av matchen var det Örebro Syrianskas offensiv som var tydligast och hemmalaget närmast seger. Matchen slutade 2-2 mot ett bra Karlstad BK.

Loading

Mattias Kurt
juni 21, 2018