Årets tredje seger på bortaplan för Örebro Syrianska var ett faktum i och med en 1-0 vinst mot FBK Karlstad. Matchen var länge mållös, men 0-1 kom via en straffspark, där Linus Lamu äntligen fick göra mål, ett mycket viktigt mål.

Örebro Syrianska reste till Karlstad efter ett oavgjort resultat senast hemma mot Vänersborgs IF. Matchinledningen mot FBK Karlstad var ett riktigt ställningskrigs där båda lagen bytte halvchanser med varandra. Strax innan halvleks pausen sprang sig Linus Lamu fri mot målvakten som kapade honom och tilldömdes en straff.  Linus Lamu tog hand om straffen och placerade  säkert och snyggt in den. Man kunde ta med sig en 1-0 ledning till halvtidsvilan.

Den andra halvleken började likt den första med många distansskott som täcktes av försvararna eller gick utanför målramen. Men i den 65:e match minuten hade Stefan Hannason chansen att öka till 0-2, tyvärr så träffar den stolpen och går ut. Man gör några byten i andra halvlek där b.la Amel Rastoder fick hoppa in och han hinner även blir utvisad efter 2 gula kort, och man får spela med en man kort sista 15 minuterna.

En gedigen försvarsinsats från hela laget genererade i tre poäng idag.

Loading

Mattias Kurt
maj 10, 2018