Örebro Syrianska lyckades ta en stark och viktig trepoängare borta mot FBK Karlstad i förra omgången. På söndag väntar återigen en viktig match för Örebro Syrianska när tabellsexan IK Gauthiod kommer på besök till Örnsro IP och det är nu stora förhoppningar om att den första trepoängaren på hemmaplan äntligen ska komma.

Om det är något lag som trivs på bortaplan så är det vi Örebro Syrianska. Man tog tredje raka segern utanför Örebro genom att besegra FBK Karlstad med 0-1. Under den stekande solen stod Örebro Syrianska för en stark defensiv insats och där Linus Lamu gjorde matchens enda mål på en straffspark som han själv ordnat.

Många Syrianska fans har stora förhoppningar om att den första trepoängaren på hemmaplan äntligen ska komma. Stämningen i truppen är fortsatt god och truppen är intakt inför söndagens match, där bland annat nyförvärvet Fabio De Sousa Silva är spelklar.

IK Gauthiod har inlett säsongen ganska starkt med 10 inspelade poäng, man ligger idag på en sjätteplats. Men man kommer till söndagens möte mot Örebro Syrianska med en förlust i ryggen, senast mot FC Trollhättan blev det 0-1 på hemmaplan. Man har även hunnit spelat en dm match i veckan där man besegrade IFK Falköping med 2-4.

Loading

Mattias Kurt
maj 19, 2018