Trots flera målchanser och spelövertag hela den första halvleken slutade Örebro Syrianskas hemmapremiär med en 2–3-förlust mot nykomlingen Hisingsbacka FC.

Örebro Syrianska var starkast från start och tog rättvist ledningen i 20:e matchminuten efter ett fint spel av anfallarna där nyförvärvet Alex Brilhante snyggt placerade 1-0 målet bakom Hisingsbackas målvakt. Bortalaget kunde kvittera i den 41:a matchminuten efter en försvarsmiss av Örebro Syrianska försvaret. Det blev dock inga fler mål i den första halvleken.

Tio minuter in i andra halvlek tog Örebro Syrianska ledningen med 2-1 genom Linus Lamu efter ett fint förarbete av Amar bukva och Alex och ett snyggt avslut av Linus. Men det dröjde inte länge tills bortalaget kunde kvittera till 2-2 och sedan även ta ledningen med 2-3.

Örebro Syrianska fortsatte att pressa för en kvittering och nästa läge fick Alex när han i fritt läge straffområdets högra del sköt mitt på målvakten. Då återstod det tio minuter kvar av den ordinarie speltiden. Närmare än så kom tyvärr inte Örebro Syrianska idag. Örebro Syrianska IF startade piggt, dem första 20 minuterna var Syrianska före i dem flesta situationerna och man skapade chanser.

Men vi göra för enkla misstag och då blir man straffade utav motståndarna som hade en snabb och farlig anfallare som gjorde 2 mål. Hemmapremiären slutade, inför 270 åskådare på Trängens IP, 2–3. Men vi kommer igen starkare

Loading

Mattias Kurt
april 7, 2018