Lördagen den 6 oktober är det dags för Örebro Syrianska att för sista gången någonsin spela match på Örnsro IP. Efter 11 år med Örnsro IP som hemmaplan säger nu Syrianska farväl. För motståndet står Värmbols FC.

Värmbol placerar sig på en tiondeplats i tabellen, tre poäng bakom Syrianska. Laget har fem poäng ner till nedflyttning och har således fortfarande något att spela för. På de tre senaste matcherna har Värmbol skrapat ihop en poäng, vilket kanske inte vittnar om någon jätteform. Man ska dock ha i åtanke att de två matcherna som laget förlorat var mot Linköping City och Rynninge. Värmbol bör därför vara segersugna till lördagens drabbning och det kommer bli en tuff match för Syrianska.

Örebro Syrianska vann senast med hela 0-5, borta mot Värmdö. Martin Alp fick äntligen utdelning på sina chanser och gjorde inte mindre än fyra mål. Syrianska kontrade bort sina motståndare under den andra halvleken, förhoppningsvis får vi se något liknande på lördag. Till matchen mot Värmbol saknar dock Syrianska några tongivande spelare. Det innebär att det blir ett läge för andra spelare att ta chansen och visa att man hör hemma i en startelva. Laget har också revansch att utkräva efter att ha förlorat vårsäsongens möte med 3-1.

Eftersom det är sista matchen någonsin på Örnsro IP hoppas vi att så många som möjligt vill komma och ta farväl av idrottsplatsen. Matchen startar klockan 14.00

Loading

Mattias Kurt
oktober 6, 2017