Det blev en tung sista match för Örebro Syrianska på Örnsro IP. Efter en tidig utvisning för Syrianska kunde gästande Värmbols FC vinna matchen med 1-5.

Det hade inte gått mer än tio minuter när målvakten Vladislav Mitev kom snett på en utrusning och räddade bollen med handen utanför straffområdet. Förseelsen resulterade i ett rött kort och in i mål kom istället unge Simon Özer. Syrianska kom till spel med flera ordinarie spelare borta, med den tidiga utvisningen blev förutsättningarna naturligtvis ännu tuffare. Laget stod dock emot ganska bra under matchens första 20 minuter, men när Värmbol tillslut fick utdelning i den 26:e matchminuten rann det på. 0-4 stod resultattavlan på när domaren blåste av för halvtid.

I den andra halvleken gjorde Syrianska en bra insats och lyckades med 10 man stå upp på ett bra sätt. Martin Alp reducerade till 1-4 innan Värmbol senare ökade på till 1-5. Matchen slutade också 1-5, vilket naturligtvis inte är något roligt resultat. Med tanke på förutsättningarna går det dock inte att klaga på insatsen från de rödgula spelarna. Flera unga spelare fick chansen och imponerade.

Nästa match är Örebro Syrianskas sista match för säsongen. Den spelas borta mot IF Sylvia lördagen den 14 oktober.

Loading

Mattias Kurt
oktober 8, 2017